Hopp til innhold

Tar «Kystopprøret» til Stortinget

SV-leder Audun Lysbakken ut mot «Røkke og regjering» under folkemøte i Mehamn.

Audun Lysbakken i Mehamn

SV-leder Audun Lysbakken noterte flittig under folkemøtet i Mehamn.

Foto: Silja Arvola / NRK

SV-leder Audun Lysbakken lovet å ta «Kystopprøret» inn på Stortinget da han møtte folk i Mehamn i dag.

Etter at de første planene om å legge ned anlegget til Norway Seafoods i Mehamn og redusere drifta i Hammerfest ble kjent, har et opprør spredt seg langs kysten i nord.

Lysbakken var i dag i Mehamn, der opprøret startet. Han var imponert over kampviljen han møtte.

– Jeg har hørt beskjeden fra folket, og jeg må si det er inspirerende å være her. Det folket i Mehamn har stilt seg i spissen for er en kamp som angår hele Norge. Det handler om hvem som skal ha råderetten over våre mest verdifulle resurser, fisken.

Tar saken til Stortinget

Om en uke skal demonstranter fra hele Nord-Norge ha en markering foran Stortinget.

En av initiativtagerne til demonstrasjonen, Trond Einar Olaussen, sier kampviljen er på topp.

– Vi har ikke tenkt å tape denne kampen, den er for viktig for Nord-Norge! Vi er kampklare g vi har fått masse støtte fra hele landsdelen og vi kommer til å reise ned og markere dette foran Stortinget.

SV-lederen lover å møte opp på markeringen, og kommer samtidig med en lovnad til demonstrantene, han vil ta opp saken om leveringsforpliktelsene på Stortinget.

– Jeg har tenkt til å være der og ta imot dem, men jeg vil også sørge for at dette blir brakt inn på Stortinget. SV vil nå legge inn forslag om at leveringsplikten skal knyttes til anleggene slik at fisken kommer i land. Røkke og regjeringen skal ikke la Nord-Norge være i stikken.