Hopp til innhold

Denne bilen blir Mortens studenthybel i et år

Selv om det er nok studentboliger til alle som skal studere i Alta, er det likevel noen som finner alternative løsninger.

Morten og bobilen

Morten foran hybelbilen 'Transe-Trond'.

Foto: André Bendixen/NRK

Morten og hybelbilen

– Det er en personlig utfordring. Så sparer man litt penger også. Når man er student så må man tenke litt nye veier, sier Morten.

Foto: André Bendixen/NRK

Med en 50 prosent økning på nye studieplasser ved studiestedene i Finnmark til UiT - Norges arktiske universitet, blir det kamp om boligene i fylket for studentene.

Blant studiestedene i Finnmark ventes det største trykket i Alta, men studentsamskipnaden mener det er nok studentboliger til alle i byen.

Likevel er det noen studenter som tenker alternativt når de skal finne seg bolig.

– Akkurat nå driver jeg med siste finpuss på den ny boligen, «Transe-Trond», med scenenavnet Bettan, ler Morten, som ikke vil ha etternavnet sitt publisert.

Guttedrøm i oppfyllelse

Morten gjør siste finpuss på sin nye bolig, nemlig en varebil som han selv bygger om. Til daglig er han student ved friluftslivsstudiet ved universitetet i Alta, og det var der han fikk inspirasjonen til sitt nyeste prosjekt.

– Fire andre studenter på studiet har bodd ute hele året. Så jeg tenkte at jeg ikke kan være noe dårligere, sier han.

Å kunne ha friheten til å bo på fire hjul har vært en guttedrøm for Morten. Og når drømmen nå går i oppfyllelse, er det flere goder enn bare frihetsfølelsen som følger med.

– Det er en personlig utfordring. Så sparer man litt penger også. Når man er student, så må man tenke litt nye veier, sier Morten.

Morten

Morten har bygd om en VW Transporter til å bli en bobil.

Foto: André Bendixen/NRK

Ikke nødvendig å bo i bil

Selv om det finnes studenter som tenker alternativt i forhold til bolig, er det ingen behov for det i Alta. Det hevder direktør for studentsamskipnaden ved UiT, Hans Petter Kvaal.

– Vi har hatt en veldig bra situasjon i Alta med nok boliger. I fjor leide vi ut 64 hybler til den videregående skolen. De leier vi ikke ut i år, og vil være tilgjengelig for studentene, sier Kvaal.

Med en økning på antall studenter til Alta ser det likevel ut til at alle studentene skal få boligplass til høsten.

– Man kan ikke komme med noen garantier på at absolutt alle får, men slik det ser ut i dag ser det veldig bra ut, sier han.

– Klesvask blir en utfordring

Men om man likevel velger å bo alternativt som Morten, så byr det på noen utfordringer.

– Min største utfordring blir det med klesvask. Det er ikke så mange plasser i Alta man kan få gjort det. Så jeg får se om jeg får lånt det av noen kompiser, sier Morten.