Hopp til innhold

Streik i byggebransjen

Omtrent 450 bygningsarbeidere er tatt ut i streik i Troms og Finnmark.

Bygningsarbeidere i stillas

31 bedrifter i Troms og Finnmark er tatt ut i streik.

Foto: Setinar Nedkvitne / NRK

Det er full stans i byggeaktiviteten i Troms og Finnmark etter at omlag 450 bygningsarbeidere gikk til streik klokken seks mandag.

Distriktssekretær Finn-Gunnar Domben i Fellesforbundet Troms og Finnmark, sier at 31 bedrifter i de to fylkene streiker.

– På byggeplassene hvor arbeidere tas ut i streik er det full stans i byggingen, sier Domben.

I Troms er 400 personer tatt ut i streik og i Finnmark er 50 personer tatt ut i streik.

På landsbasis er 21.000 bygningsarbeidere tatt ut i streik.

– Streiker så lenge det er nødvendig

Finnsnes sykehjem byggeplass

Byggingen av sykehjemmet i Finnsnes er stoppet.

Foto: Arild Moe / NRK

Ved Grand hotell i Tromsø hvor Bjørn Bygg AS holder på med restaurering, var det stille mandag morgen. Daglig leder Leif-Petter Hansen i Tromsø bygningsarbeiderforening sier at streiken i hovedsak vil berøre arbeidsgiverne.

– Vi ønsker å legge press på arbeidsgiverne for å få dem til å forstå at de er nødt til å sette seg ned ved forhandlingsbordet for å prøve å komme til enighet og imøtekomme kravene våres, sier Hansen.

Hansen sier at de er villige til å streike helt til partene møtes ved forhandlingsbordet igjen og kommer fram til en løsning som begge parter er fornøyde med.

– Ingen enighet

Fellesforbundet som har tatt ut nærmere 19.000 medlemmer i cirka 800 bedrifter ut i streik skriver på nettsidene at partene ikke kom til løsning i forhandlingene.

– Det var ikke grunnlag for å komme fram til enighet. Totaliteten var for dårlig, sier 1. nestleder i Fellesforbundet, Anders Skattkjær, som har vært forhandlingsleder.

Se hvilke bedrifter som er tatt ut i streiken på Fellesforbundets nettsider.

Flere nyheter fra Troms og Finnmark