Hopp til innhold

Solsystem skapte forsinkelser på Rakettnatt

Festivalen Rakettnatt kom litt senere i gang enn planlagt, da de fikk problemer med solsystemet.

Kø Rakettnatt

Festivalpublikum måtte stå i kø litt lengre enn planlagt.

Foto: Jørn Inge Johansen / NRK

– Vi har litt problemer med å få opp sola, men det ser ut til å ordne seg ganske snart. Vi har vel rundt 15 minutters forsinkelse med å få åpnet døra, sa festivalsjef Erlend Mogård-Larsen til NRK en stund før planlagt oppstart.

Fredag går altså Rakettnatt-festivalen av stabelen på Stortorget i Tromsø. Röyksopp, Susanne Sundfør og Anneli Drecker er noen av artistene som skal på scenen under festivalen.

Monterer sol under Rakettnatt

Her monteres sola i solsystemet på Stortorget i Tromsø.

Foto: Rune Nordgård Andreassen / NRK

Men ikke lenge før dørene skulle åpne, var fortsatt ikke publikum sluppet inn, fordi de fikk trøbbel med solsystemet som henger over Stortorget i Tromsø.

– Jeg kjenner at pulsen stiger, fortalte mannen bak Rakettnatt.

Før klokken var passert 18 hadde festivalen kommet seg godt i gang med første konsert av Tromsøbandet Robaat.

Her kan du se og høre da Robaat besøkte NRK fredag.

– Ble en liten stor fest

Erlend Mogård-Larsen har startet Festivalnatt med utgangspunkt i en liten rakettkiosk på Stortorget, som har vært det han kaller byens lille maskot siden 1911.

– Den ble bygd av Margit Løkke, som da var 18 år. Vi har tatt vare på den, pusset den opp og startet pølsebu igjen. Så ville vi gjøre noe ekstra, og da ble det en liten stor fest.

Mogård-Larsen er svært fornøyd med resultatet.

– Jeg synes det er helt fantastisk. Jeg var egentlig ikke klar over at vi hadde booket et så bra program, før jeg fikk reaksjoner fra folk. Jeg er utrolig stolt over hva vi har fått til, og over Tromsø som har tatt imot denne ideen og omfanget av prosjektet.

Rakettnatt fredag 2015

Litt etter tidsskjema var festivalen godt i gang. På bildet kan du også se solsystemet som skapte litt trøbbel.

Foto: Rune Nordgård Andreassen / NRK

– Ekstra gøy å fylle sentrum med liv

Festivalen hadde egentlig sin spede start i fjor. Mogård-Larsen skulle egentlig lage festival i det gamle Mack-kvartalet, men så skjedde det ting som gjorde at det ble flyttet til Stortorget midt i Tromsø sentrum.

– Arenaen er helt fantastisk. Det er et amfi hvor vi kan ha 5000–6000 mennesker. Sentrum i Tromsø er helt nydelig å gjøre slike arrangementer på fordi det er så kompakt og fint. Mange av butikkene som tidligere var i Storgata er nå flyttet til Jekta, så det gjør det ekstra gøy å fylle sentrum med liv. Det tror jeg også folket setter pris på.

Erlend Mogård Larsen

Erlend Mogård-Larsen.

Foto: Rune Nordgård Andreassen

Erlend Mogård-Larsen er en mann som har mange kulturelle jern i ilden. Han står blant annet bak oppstarten av Bylarm, Trænafestivalen og kunstinstallasjonen SALT i Nordland.

– Det er noe kraft som ligger her i nord, som er vanskelig å definere. Den er bare der, sier festivalsjefen som ikke utelukker at Rakettnatt kan utvikle seg til noe større etter hvert.