Sov på båten under raidet: – Det er en guffen følelse

Redningsmannskapet lå og sov på båten da en mann, trillende på en søppelkonteiner, tok seg om bord og rundstjal dem. Se video!

Innbrudd på Oscar Tybring

Her kommer gjerningsmannen om bord for å stjele. Fortøyningskameraet fanget han på opptak, som vil bli brukt som bevis hvis de finner ut hvem det er.

Foto: Redningsselskapet

– Det er litt uggen følelse å vite at noen gikk i styrehuset og messa mens vi sov rett ved siden av, sier skipper Svein Bårdsen.

Natt til onsdag kom en uvedkommende om bord på redningsskøyta «Oscar Tybring IV». Skjervøybåten lå til kai i Tromsø, og overnattet før de skulle reise videre.

Men da de våknet opp onsdag morgen merket de raskt at ikke alt var som det skulle.

– Vi oppdaget at de fleste skapdørene sto åpen. Vi begynte å prate sammen og ingen av oss hadde vært oppe på natta. Da skjønte vi det, sier Bårdsen.

Skipperen og de to andre om bord begynte å lete etter ting, og fant at flere ting var forsvunnet.

De dyreste enkelttingene som var borte var en dykkermaske med videokamera og kommunikasjonsutstyr.

Se videoen

Natt til i går, mellom 00.00 og 02.00, mens mannskapet lå og sov, klatret en innbruddstyv inn på redningsskøyta «Oscar...

Publisert av Redningsselskapet  Onsdag 28. september 2016

La igjen joggeskoene sine

Mannen har tydelig krøpet inn gjennom et av sidevinduene på styrehuset.

– Det var såpass varmt i Tromsø, og hadde latt vinduet stå på gløtt. Han har nok lirket opp vinduet og fått åpnet det helt, sier skipperen.

Bårdsen sier alt har skjedd mens de sov, og ingen av dem har hørt noe til besøket.

– Vi ble veldig overrasket over at han har kommet seg om bord uten å ha hørt noe, og samtidig gått så grundig gjennom. Det er en liten båt, så det er litt utrolig, synes han.

Tyven fikk også med seg et digitalt kamera til båten, en minnepenn, solbriller og linerakett.

– Han har også sett et par jobbesko i båten, og de var tydeligvis bedre enn de han hadde på beina. Så da la han igjen sine, og tok styrmannens, sier Bårdsen.

RS "Oscar Tybring IV"

«Oscar Tybring IV» hadde besøk av en uredd innbruddstyv mellom klokken 00:00 og 02:00 natt til onsdag.

Foto: Anders Ödman/Redningsselskapet / Anders Ödman

Håper noen kjenner han igjen

Hendelsen ble raskt anmeldt til politiet, som kom om bord og sikret seg bevis. Både skoene, fingeravtrykkene og et kamera på båten kan hjelpe godt når politiet skal finne gjerningsmannen.

Men Redningsselskapet ønsker også hjelp fra publikum til å løse innbruddsgåten.

– Det er ikke klare bilder, men jeg tror nok at hvis man vet hvem personen er, så kan man kjenne han igjen på ansikt, kropp og klesdrakt, sier Bårdsen.

Den påfølgende natta, natt til torsdag, foregikk uten søvnproblemer for mannskapet på tre.

– Vi har sovet godt. Vi er voksne folk som har vært med på litt av hvert alle tre. Men jeg håper de løser saken, og får han av gata. Det er ikke alle som reagerer slik som oss, sier skipper Bårdsen.