Hopp til innhold

Snø på flere fjelloverganger

Det har vært snø flere steder i Troms og Finnmark i natt. Og i begge de nordligste fylkene opplyser Statens vegvesen om glatte veier i høyden.

En brøytebil er i lunsjtider lørdag i gang med brøyting på Bakfjordfjellet mellom Havøysund og Snefjord.

Tidligere i morges lå det nysnø flere steder i fylket, også på E6 Heia i Balsfjord. Bilder fra webkamera på stedet viser at vegen er snøfri igjen, men landskapet rundt ligger hvitt og slaps i veibanen kan forekomme.

Vegtrafikksentralen skriver at snø og mye vind gir krevende kjøreforhold på fjelloverganger både i Sør- og Nord-Norge i pinsehelgen.

Trafikkoperatør hos vegtrafikksentralen nord, Grethe Turmo Hatten, sier at de har kalt inn ekstra folk på jobb for å nøye overvåke veiene.

Hun sier de ikke har hatt noen hendelser siste døgn til tross for mange glatte veier, og at hun tror folk er flinke til å ta sine forholdsregler på veien.

– Det er en litt skummel gråsonefase akkurat nå, hvor snødekket legger seg og kan smelte fort igjen. Vi overvåker situasjonen nøye, og ber bilister følge med og vurdere selv å ta på vinterdekk, sier Hatten.

De får inn rapport om at det er særlig mye snø i Svanelvdalen på Senja, som nå blir brøytet. Hatten opplyser at de ikke foreløpig planlegger å strø der.

Det samme gjelder strekningen på fylkesveg 889 Snefjord – Havøysund i Finnmark, hvor det blir brøytet nå. Særlig på strekningen over Bakfjordfjellet skal det være mye snø i veien, og folk må vurdere vinterdekk hvis man skal kjøre her. Det blir brøytet, men foreløpig ikke strødd, opplyser Hatten.


På E6 over Kvænangsfjellet er det brøytet, men ikke strødd, og det er fremdeles minusgrader. Bilister som planlegger å forsere strekningen over Kvænangsfjellet i dag bør derfor ha vinterdekk. Det er snøslaps og fare for glatte partier.

Vegtrafikksentralen nord oppfordrer folk til å være oppmerksom og vurdere å bruke vinterdekk hvis forholdene krever det, at man bør beregne god tid og kjøre forsiktig.

Brøytebil på Bakfjordfjellet mellom Havøysund og Snefjord.
Foto: Kristian Nergård