Slutt for Madrugada

Norges største rockeband henger gitarene på veggen etter jul.

Madrugada
Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Etter fem studioalbum, en live-cd, en konsert-dvd og hundrevis av konserter i inn og utland, er det nå slutt for Madrugada.

- Det er begrenset hvor lenge det er sunt å leve i fortiden, sier Sivert Høyem til bt.no.

Sivert Høyem sier at de kommer til å turnere litt mer enn planlagt mot jul, men etter jul er det altså slutt.

Madrugada startet i 1993 på Stokmarknes i Nordland.

Se video fra den spede begynnelse. Opptreden på Rock mot rus i 1993. (Ekstern lenke)

Siden deres første plate (Industrial Silence) i 2000, har bandet vært umåtelig populær i Norge, men har også høstet en solid fanskare i utlandet.

- Vi måtte komme oss opp og ut

I fjor sommer døde gitaristen Robert Burås, som har vært med i bandet siden 1995. Høyem og Madrugada fortsatte alikevel og har snart fullført nok en turne som har tatt dem fra Nederland, Hellas, Tyskland, Beldgia, Sveits, Danmark, Sverige og ikke minst Norge.

- Dette året har vært viktig for alle oss som har holdt på med dette. Det var en riktig måte å komme ut av det uføret vi havnet i etter at Robert døde, sier Høyem.

- Vi måtte komme oss opp og ut på veien. Det har vært verdifullt for oss alle.

Flere sanger på vei

Men det er ikke helt slutt enda. Det fins fortsatt mange sanger som folk enda ikke har hørt, de kommer også på markedet etter hvert.

- Massevis! Fra alle albumene unntatt det siste finnes det en parallell virkelighet. En helt annen versjon, som er vel så bra, forsikrer Høyem. - Vi har et ansvar for å forvalte den musikale arven etter bandet på en kul måte.

- Sånn at folk husker at vi var det største og beste rockebandet i Norge i perioder. Men vi skal ikke gni det inn over de ti neste årene.

Kommer du til å savne Madrugada? Kommenter under.