Slik markerer far og sønn den 20 år gamle snørekorden i Tromsø

29. april 1997 møtte tromsøværingene 240 centimeter snø. Samme dag 20 år senere har vi nesten to meter mindre snø.

20 år siden snørekorden i Tromsø - far og sønn markerer dagen

Far og sønn rekonstruerer bilde som ble tatt i Tromsø 29. april 1997. Det viser tydelig at vi har betraktelig mindre snø i dag.

Foto: @meteorologene

– I dag tidlig målte vi 56 centimeter snø, og det er langt vanligere enn det som ble målt 29. april 1997. Vi er ganske på gjennomsnittet nå, det bruker å ligge på rundt en halvmeter i månedsskiftet april/mai, sier meteorologikonsulent Håvard Larsen til NRK.

De fleste i Nord-Norge husker det som blir kalt tidenes verste snøvinter. Og 29. april 1997 ble det satt ny snørekord i Tromsø. Da ble det målt hele 240 centimeter snø ved Vervarslinga for Nord-Norge på toppen av Tromsøya.

Se snørekordbilder her:

Snørekord Olsborg i Målselv april 1997
Foto: Terje Pettersborg

– Mindre telefoner i år

Utklipp fra loggboka til Vervarslinga i Tromsø i april 1997 viser at meteorologene virkelig fikk kjørt seg. Både en strøm av uhøflige telefoner, men det var også sabotasje rundt staven der en person tråkket snøen ned til 170 centimeter.

Laster Twitter-innhold

Håvard Larsen forteller at de har det betraktelig roligere i dag – 20 år senere.

– Vær engasjerer nok like mye i dag, men vi har ikke fått i nærheten av så mange telefoner i april i år.

Fjorårets 29. april var også en spesiell dag. Da ble det målt 17 grader i Tromsø, som er det varmeste som er målt i april her oppe.

– Det var også dagen det ble snøfritt i Tromsø. Det skjer nok ikke i dag. Vi har vært oppe i 6,7 grader. Det har likevel vært en ganske fin dag også i dag, men det blir nok ingen nye rekorder, sier Larsen.

Her kan du se reportasjer NRK laget om den store snøvinteren:

From InfoDispatcher.SingleFileImporter
NRK-reportasje