Hopp til innhold

Slakter egen regjering

Fylkesrådsleder i Troms, Paul Dahlø (Ap), vil sloss mot regjeringen, som vil opprettholde skjevfordelingen mellom helseregionene.

Fylkesrådsleder Paul Dahlø
Foto: Ole-Kristian Losvik

- Jeg er rystet. Når Magnussen-utvalget er så glassklart i sin konklusjon om at det er en stor skjevfordeling mellom helseregionene, så skal altså regjeringen videreføre denne urettferdigheten. Det gjør meg rystet, sier en klokkeklar Paul Dahlø.

Og adressen på den klokkeklare meldingen går til egen helseminister, Arbeiderpartiets Sylvia Brustad.

Ikke ei krone mer

Under dagens behandling i Stortinget slo den rød-grønne regjeringen fast at det ikke er aktuelt å rette opp urettferdigheten som er mellom de økonomiske tildelingene til landets fem helseregioner.

I følge Magnussen-utvalget får Helse Sør-Øst 781 millioner kroner for mye i forhold til de andre helseforetakene.

Skulle Helse Nord fått tilsvarende bevilgning, skulle de fått 211 millioner kroner ekstra.

- Dette gir vi oss ikke på. Vi kan ikke akseptere at det skal være forskjell mellom pasienter i øst, vest og nord i landet.

Skuffet over de rød-grønne

- Men dette kommer jo fra egen regjering. Er du skuffet over dine egne kolleger?

- Ja, jeg er skuffet over egen regjering. Jeg godtar ikke at de ikke gjør noe med urettferdigheten. Spesielt når man også ser at når trykket blir stort nok så bygger de et nytt sykehotell i Oslo, noe som bare ytterligere øker skjevfordelingen. Det sier det meste om den holdninga man har i regjeringen, sier Dahlø.

- Dette er sterke ord mot eget parti, dahlø.

- Ja, men dette er jeg klar på. Dette handler ikke om "min" egen regjering - dette handler om at man også i vår landsdel har krav på det samme tilbudet som på østlandet, sier Arbeiderpartiets fylkesrådsleder i Troms, Paul Dahlø.

Siste fra Troms og Finnmark