Siktet for grooming

Hålogaland Politidistrikt pågrep og siktet mann for grooming. Tatt etter avsløring av nettverk som utveklset overgrepsbilder av barn.

En mann er, ifølge Trønder-Avisa, pågrepet av Midtre Hålogaland politidistrikt, siktet for å ha brutt straffelovens paragraf 201 c – som omhandler blotting og annen uanstendig oppførsel mot mindreårige under 16 år.

Totalt fem personer er nå pågrepet, etter at politiet startet å gjennomgå chatteloggen til førstemann som ble pågrepet – en lærer fra Ytre Namdal.

Mistenkt for grooming

Politiet mistenker dem for såkalt grooming – forsøk på å kontakte mindreårige via sosiale medier som MSN og Facebook, i hensikt å oppnå seksuell kontakt med dem.

– Vi mener dessuten at vi har kommet over et nettverk for utveksling av overgrepsbilder av barn, og kan ikke utelukke at det blir flere pågripelser i saken, sier politiadvokat Tove Røddesnes til Trønder-Avisa.

Kjente hverandre ikke

Røddesnes forklarer til avisen at det ikke virker som om mennene har kjent hverandre personlig

– Men de har hatt kontakt med hverandre på nettet og deltatt i samme forum. Etterforskningen så langt tyder på at de har utvekslet både overgrepsbilder av barn og kontakter for fildeling av slikt materiale, sier Røddesnes til avisen.

Politiet ringte

Avisen skreiver at politiet er foreløpig er i en tidlig fase av etterforskningen, og at det er et omfattende materiale av pc-er, CD-er, DVD-er og minnebrikker som skal gjennomgås.

I tillegg til Nord-Trøndelag politidistrikt er også Asker og Bærum politidistrikt og Midtre Hålogaland politidistrikt involvert i etterforskningen.

– Vi har ringt flere personer og fortalt dem at vi følger med på det de gjør. Håpet vårt er at det skal fungere preventivt, på lik linje med å advare jenter som kan være i fare, sier Røddesnes ti Trønder-Avisa.