Hopp til innhold

SE VIDEO: Her reddes kvinnen ut fra snøskredet i Tamokdalen

En kvinne i 20-årene måtte fraktes med luftambulanse til sykehuset i Tromsø etter et snøskred i Blåbærfjellet i Tamokdalen. Tre andre personer var involvert, men er i god behold.

En kvinne i 20-årene måtte fraktes med luftambulanse til sykehuset i Tromsø etter et snøskred i Blåbærfjellet i Tamokdalen. Tre andre personer var involvert, men er i god behold.

Her ser vi kvinnen i 20-årene som måtte ha hjelp av helikopter for å komme seg ned fra Blåbærfjellet der det torsdag ettermiddag gikk et snøskred. Foto: Tipser

Politiet fikk inn melding om et snøskred i Blåbærfjellet i Tamokdalen klokken 12:30 torsdag formiddag. Personen som er lettere skadd ble fraktes til Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø med luftambulansen.

– Det var en kvinne i 20-årene. Hun er sjekket og anses som fysisk uskadd, sier pressekontakt ved UNN til NRK.

Det var et turfølge på fire personer som ble tatt av skredet. De tre andre er i god behold og kunne ta seg ned fra fjellet på egen hånd. Politiet har vært i kontakt med en av dem.

– Slik vi har forstått det er det ingen av dem som har vært begravd i skredet. Helikopteret i området jobber nå med å løfte ut minst en person, sa Roy Nagel, operasjonsleder i Troms politidistrikt.

Skredet gikk like til venstre for området hvor en skikjører fortsatt ligger begravd etter et større snøskred 2. januar. Skredet skal ha løsnet i 800 meters høyde.

– Den posisjonen vi har fått oppgitt er i samme område som forrige skred.

Snøskred i Tamokdalen
Foto: PRIVAT

Snøskredfare

Det har gått opp mot et titalls skred i Troms på under et døgn.

Ifølge varslingstjenesten varsom.no er det betydelig snøskredfare, faregrad 3 for hele Nord-Norge. Politiet oppfordrer ski- og turgåere om å sjekke varslingstjenesten før de legger ut på tur.

– Folk må være aktsomme og heller holde seg unna toppturer dersom de er i tvil om det er trygt. Politiet ønsker informasjon dersom det går skred, uavhengig av om personer blir tatt eller ikke, sier Nagel.

Vaktleder for snøskredvarslingen Hege Bakke Strand deler politiets oppfordring om å sjekke varsom og sier det krever solid kunnskap å ferdes i skredterreng i disse dager.

– Nå som solen skinner er det veldig forståelig at folk ønsker å gå ut på ski, men det har blåst mye og snøen kan være ustabil. Folk må passe på og det vil ta noen dager før den for lagt seg skikkelig, sier Strand til NRK.

Hun oppfordrer skikjørere til å vurdere alternativer i helgen.

– Jeg vil minne folk på at det også er mulig å ha det moro på ski i mindre bratt terreng.