Hopp til innhold

Sauebonde og politimann – snart blir han TV-kjendis

Knut Inge Midtbø har et hektisk liv som politimann, småbarnsfar og sauebonde. Til høsten kan du følge hverdagen hans i NRKs nye politiserie.

Knut Inge Midtbø

Ved hjelp av et eget fôringssystem som gjør at Knut Inge Midtbø slipper å mate sauene hver dag, kan han kombinere rollene som småbarnsfar, sauebonde og politimann.

Foto: Sylvi Inez Liljeberg / NRK

– Kjendis og kjendis. Jeg forventer at det kanskje blir litt ståhei når serien går, men så faller nok ting fort tilbake til normalen, sier Knut Inge Midtbø.

I september starter politiserien «Lovens lengste arm» på NRK 1. Midtbø, fra Finnsnes i Troms, er én av fire politimenn NRK skal følge tett.

– Vi ønsker å vise bredden i arbeidsoppgavene politibetjenter i distriktene har. Det finnes en del politiserier fra storbyene, men ingen fra de mindre byene og distriktet. Hverdagen deres byr på helt andre utfordringer, sier prosjektleder for serien, Marita Evjen.

Midtbø kombinerer politiyrket med en tilværelse som småbarnsfar og sauebonde.

– Det er kanskje ikke rettferdig overfor andre bønder å kalle meg bonde, selv om jeg har et lite småbruk. Jeg har ikke fritidsproblemer, for å si det sånn, men det går fint, sier han.

Reinflytting og grensekriminalitet

I serien får vi være med på reinflytting med reinpolitiet i Porsanger, og vi avslører grensekriminalitet i Pasvik. Serien følger også to inspektører i Kystvakten.

– Da vi bestemte oss for hvem og hvor vi skulle filme var målet å finne personer med historier å dele, og steder som var unike. Vi tror vi skal klare å vise en annen side av politiet i denne serien, og vi får se folkene bak uniformene, sier Evjen.

– For eksempel møter vi Simen Eriksen, som etter å ha fullført politiskolen har flyttet tilbake til Hasvik i Finnmark. Her skal han plutselig være politi på et sted hvor han kjenner de fleste.

Det er lange avstander for Simen Eriksen som jobber i politiet i Hasvik.

Bidra til bedre forståelse

Antall politidistrikter skal ned. Et av fylkene hvor dette har blitt diskutert heftigst er Finnmark, hvor avstandene er lange.

– «Lovens lengste arm» blir ikke et bidrag i den debatten, men serien vil nok gi folk en litt bedre forståelse for de mange utfordringene politiet her oppe har. For eksempel ble vi værfast, og det ble vanskelig å rykke ut, under ekstremværet «Ole», forteller Evjen, som regner med å være ferdig med innspillingen i løpet av mai måned.