Hopp til innhold

Hun er overmoden for endring – har bilde av Jan Tore Sanner på do

Førstekandidat for Troms Senterparti, Sandra Borch, tror mange ser på henne som en politisk bråkmaker. Men kommer hun på Stortinget vil hun velge kampene med omhu.

Sandra Borch på Senterpartiets landsmøte 2017

Sandra Borch holder opp bilde av Jan Tore Sanner på talerstolen under Senterpartiets landsmøte. Samme motiv pryder på badet hennes.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

– Jeg har nok blitt mer voksen, og er mer opptatt av de store linjene enn enkeltsaker. Og jeg er bevisst på at det å være leder i en ungdomsorganisasjon er noe helt annet enn det å skulle bli stortingsrepresentant.

Selv om Sandra Borch, tidligere leder av Senterungdommen, har kommet en lang vei siden hun møtte på den røde løper i ulvepels og kranglet med Liv Signe Navarsete, er det fortsatt noe igjen av «rebell-politikeren». På badet hjemme i Tromsø henger nemlig et bilde av dagens kommunalminister, Jan Tore Sanner (H).

– Han er en motivasjon for å hver dag stå på for å få et regjeringsskifte i dette landet.

Det er nemlig ikke noen hemmelighet at Sandra er sterkt uenig i mye av politikken til dagens regjering, og spesielt «verkene» kommunalminister Jan Tore Sanner står bak.

– Kommune- og regionreformen og andre sentraliseringsreformer innenfor eksempelvis NAV, for å nevne noe, er noe jeg gjerne går i kamp for.

Sau oppkalt etter Sp-leder

29-åringen er oppvokst på gård i Lavangen, en kommune i Sør-Troms, og har så lenge hun kan huske vært engasjert i Senterpartiets politikk.

– Jeg hadde til og med en sau som het Anne Enger, oppkalt etter Senterpartiets tidligere leder.

Selv om det alltid har vært Senterpartiet i Sandras hjerte, var det først da hun som 18-åring ble spurt av Sp-ordføreren i hjemkommunen om hun ønsket å stå på lista at hun ble noe mer enn en engasjert velger.

– Da satt jeg plutselig i kommunestyret og engasjementet fortsatte å vokse.

Bli bedre kjent med Sandra Borch gjennom bildealbumet:

Sandra Borch
Foto: Tom søbstad/nrk

Ønsker å drive seriøs politikk

Siden da har ikke Sandra vært redd for å by på seg selv, både i seriøse og kanskje mindre seriøse sammenhenger. Nå er hun bevisst på at det er ting hun ikke kommer til å gjøre igjen, men hun angrer ikke.

– En av mine målsettinger som leder av Senterungdommen var å få partiet synlig i media, og man kan jo si at jeg lyktes med det. Samtidig har det hatt en pris på både godt og vondt.

– Se det store i det små. Eller, se det store i de små.

Sandra Borch om hennes slagord

For det har stormet mye rundt Sandra, og grov netthets var lenge en del av hverdagen hennes. Både rundt det politiske, men også på henne som person – der høyden hennes ofte blir tema.

– Det var tøft, og det var en av grunnene til at jeg tok en liten pause fra politikken. Men det har også styrket meg, både som person og politiker.

Nå føler listetoppen for Senterpartiet i Troms at hun er mettet på det livet og at hun ønsker å drive seriøs politikk på de store linjene.

– Og ikke minst være en tydelig stemme fra nord. Jeg har veldig respekt for den tilliten jeg har fått fra Troms og Senterpartiet, og jeg håper det kan gjøre at jeg kommer på Stortinget og utgjør en forskjell.