Hopp til innhold

Samlet håp om kontrakt

Samarbeid mellom Vardø Barents Base og Kirkenes Base kan resultere i Sjtokman-kontrakt.

Sjtokman-feltet

Illustrasjonsbilde: Sjtokman

Foto: OAO GAZPROM / AP

I dag lander Bjørn Dæhli i Vardø i kraft av sin posisjon i firmaet Vardø Barents Base. Firmaet har inngått avtale om samarbeid med Kirkenes Base, som eies av CCB, Coast Center Base.

Knut M. Landro i CCB ser positivt på samarbeidet, som øker mulighetene til å lande store kontrakter.

- Det er viktig å kunne bygge seg opp til et visst nivå, for å kunne bli en leverandør til oljeselskap og deres leverandører, sier Landro.

Utfyller hverandre

Kirkenes har sine begrensinger med hensyn til areal, og Vardøs beliggenhet, samt store uteområder gjør at samarbeidet kan resultere i kontrakt med Sjtokman.

- Vi har sendt ut informasjon til Stohckman, og ønsker en dialog med dem videre. Det er klart at dette samarbeidet øker våre sjanser til å få til større kontrakter, i og med at kapasiteten vår øker, sier Landro.

Rolf Einar Mortensen

Vardø-ordfører Rolf Einar Mortensen

Foto: Arbeiderpartiet

Samarbeid Finnmarkskommuner i mellom når det gjelder store verdier er ikke akkurat vanlig, men ordfører i Vardø, Rolf Mortensen mener det er nøkkelen til en utvikling i regionen.

- Det er viktig å se på hele regionen, lykkes vi her i Vardø, så vil vi lykkes i hele regionen. På sikt kommer ikke kommunene i Øst-Finnmark unna at vi må inngå samarbeid med hverandre, sier Mortensen.