Russisk charter-satsing til Svalbard

Flyselskapet Nordstar skal fly charterturer mellom Moskva og Longyearbyen i sommer- og høstmånedene. En gledelig overraskelse for turistsjefen på øysamfunnet.

Sommer på Svalbard

I fjor var det varmerekord på Svalbard, noe som faktisk bekymret beboerne.

Foto: Kari Toft / NRK

Reiselivssjef på Svalbard, Ronny Brunvoll

Ronny Brunvoll

Foto: Lars Egil Mogård / NRK

– Sier du det? Det visste jeg ikke. Det er jo gode nyheter, sier Ronny Brunvoll, daglig leder for Visit Svalbard.

Ifølge nettstedet Airlineroute.net har flyselskapet Nordstar satt opp fire flyginger mellom Moskva og Longyearbyen de kommende månedene, 17. juni, 2. august, 7. september og 12. oktober.

Nordstar ble etablert i 2008. Selskapet har en flåte bestående av Boeing 737-800-maskiner, med en kapasitet på 172 passasjerer.

Turistnæringen på Svalbard jobber hele tiden for å åpne opp nye markeder. Russland er et marked de har jobbet lenge for å styrke.

– Men både økonomisk og politisk uro gjorde det vanskelig å få gjennomslag for noen år siden, og hele satsingen har vært satt litt på vent. Det blir spennende å se hva disse charterflygingene kan få av betydning, sier Brunvoll.

I mars fikk Finnair flynekt til Svalbard, etter at det finske selskapet egentlig hadde landet en avtale om en fast flyrute til øysamfunnet. Dermed gikk turistnæringen glipp av potensielt rundt 3 000 turister denne sommeren

– Så det er ingen hemmelighet at vi ønsker flere regulære ruter til Svalbard, men generelt sett er vi veldig positive til økt trafikk, sier Ronny Brunvoll.