Medlemmene i idrettslaget risikerer fengsel

Medlemmene i bedriftsidrettslaget til Tromsø brann og redning kan straffes med fengsel når oversikten over økonomien deres snart er klar.

Brannbil

Når bedriftsidrettslaget til Tromsø brann og redning har hatt dugnad, har 80 prosent av overskuddet gått rett i lomma til medlemmene. Nå blir idrettslaget gransket av Skatt Nord.

Foto: Petter Strøm

I april avslørte NRK at bedriftsidrettslaghet til Tromsø brann og redning, Brann BIL, er mistenkt for svart arbeid.

Regnskapsbyrået Aigo har den siste tiden prøvd å få oversikt over økonomien til idrettslaget.

De skal gå gjennom bilagene og bankkontoen til bedriftsidrettslaget Brann BIL prøve å lage regnskapene som idrettslaget sjøl ikke har skrevet på mange år, og regner med å ha de første tallen klare i neste uke.

Blant annet er det spørsmål om hvor stor momsunndragelse bedriftsidrettslaget er skyldig i.

Tror ikke de går over grensa

– Ved forsettelige overtredelser risikerer man fengselsstraff, dersom man passerer en bevisst momsunndragelse på over 90.000 kroner, sier idrettslagets advokat Svein Kristian Wikstrøm til NRK.

Han tror imidlertid ikke at momsunndragelsen er på mer enn 90.000 kroner, som er grensa for grov momsundragelse.

Skatteetaten har satt sine folk på denne saka. Underdirektør Anita Dalheim på avdeling for Kontroll- og rettsanvendelse i Skatt Nord vil ikke stille opp til intervju, men skiver i en e-post at skatte og avgiftsunndragelser er høyt prioritert i skatteetaten, og at de setter inn de nødvendige ressursene for å få alle nødvendige fakta på bordet.

Møte med kommunen og kemneren

Når tallene er klare i neste uke blir det innkalt til et møte med Tromsø kommune, kemneren og Skatt Nord.

Advokaten til de ansatte i Tromsø Brann og redning, Svein Wikstrøm sier at det nå er viktig at saka ikke trekker ut i tid. Ikke minst av hensyn til de ansatte sjøl.

– Mine klienter ønsker ikke å fraskrive seg ansvaret, sier han.

Byrådsleder i Tromsø kommune var ikke klar over at medlemmene i idrettslaget til Tromsø Brann og redning puttet pengene klubben tjente på dugnad i egen lomme.

Byrådsleder i Tromsø kommune var ikke klar over at medlemmene i idrettslaget til Tromsø Brann og redning puttet pengene klubben tjente på dugnad i egen lomme.