Tar imot rekordmange internasjonale studenter

542 internasjonale studenter fra 66 forskjellige land er klar for studier ved UiT Norges Arktiske universitet både i Tromsø og Alta. Flesteparten av studentene kommer fra Tyskland.

Mottaksprogrammet ved UiT

362 internasjonale studentene ble tatt imot i Tromsø i dag. Framover venter hektiske dager for studentene som skal lære seg om alt fra bussystemet til registrering på studentweb. Her deles det ut frukt.

Foto: Ute Vogel

362 internasjonale studenter tar nå fatt på studier ved UiT i Tromsø, mens 180 studenter har takket ja til tilbud om studieplass i Alta. 80 av disse er nettstudenter. Det kommer fram i en pressemelding fra universitetet.

De tilsammen 542 studentene har sikret seg studieplass ved UiT Norges arktiske universitet, og de kommer fra 66 forskjellige land.

Det er dermed stadig flere internasjonale studenter som velger UiT som studiested.

– Det er svært viktig for UiT at vi hevder oss i konkurransen om de internasjonale studentene, og utviklingen viser at vi gjør nettopp det, sier prorektor for utdanning Wenche Jakobsen.

I år er det Tyskland som topper lista over flest studenter fra et bestemt land, mens det i fjor var de russiskspråklige som dominerte. I Alta er det flest russiske studenter av de internasjonale.

I 2013 var 54 forskjellige land representert på campus, og UiT har dermed en solid økning fra i fjor. I tillegg kommer alle de nordiske studentene som reiser utenom utvekslingsprogram og immatrikuleres som ordinære studenter.

Hele denne uka blir det ulike arrangement for studentene, som omvisninger og sosiale tilstelninger for at de skal lære UiT og Nord-Norge å kjenne, skriver de i pressemeldingen.