Hopp til innhold

Regjeringen legger mer penger på bordet for byvekstavtale i Tromsø

Onsdag ettermiddag var samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap) på plass i Tromsø, for å si at regjeringen legger mer penger på bordet for å få på plass en byvekstavtale i Tromsø.

– Vi kommet et skritt videre. Nå legger regjeringen 1,6 milliarder på bordet for å kunne få til en byvekstavtale i Tromsø, sier han.

– Det skal selvfølgelig forhandles videre. Men dette er et godt utgangspunkt for å få det til slik vi ser det fra regjeringens side.

Tromsøordfører Gunnar Wilhelmsen (Ap) og fylkesråd for samferdsel i Troms og Finnmark, Agnete Masternes Hansen (Ap) var fornøyd med signalene som kom fra regjeringen.

– Jeg er veldig glad for de signalene som kommer fra regjeringen i dag, hvor vi sier helt tydelig at nå kan vi gå sammen for byvekst i Tromsø, sier Hansen.

Wilhelmsen trekker også fram viktigheten av at det åpnes opp for reforhandlinger etter at Nasjonal transportplan legges frem.

– Det har tatt sin tid, men det viser at det var viktig at vi stoppet opp og tok en pust i bakken i forhold til det opprinnelige forslaget som vi mente ikke var bra nok med tanke på det utfordringene vi har, sier han.

Det har tidligere vært uklart om hva som var status for byvekstavtalen i Tromsø, men nå skal alt ligge til rette for at forhandlingen gjenopptas.

– Vi er veldig fornøyd med det regjeringen legger på bordet i dag. Det gir et godt grunnlag for videre forhandlinger. Det er en ramme som vi mener er på det nivået som vi mener Tromsø fortjener, sier varaordfører i Tromsø, Mats Hegg Jacobsen (Sp).

Flere nyheter fra Troms og Finnmark