Publikumsstrøm tross avlysning

Headliner sviktet, men det gjorde ikke publikum.

Buktafestivalen

Buktafestivalen på åpningsdagen torsdag.

Foto: Torgeir Skeie / NRK

Temperaturene er langt fra de Quarten i Kristiansand kan by på, men publikum strømmer likevel trofast til Buktafestivalen i Tromsø.

Den sjette Bukta Open Air Festival i Tromsø åpnet torsdag ettermiddag da de svenske rockerne i Bob Hund gikk på scenen klokka 17.

Fu Manchu sviktet

Dagen startet imidlertid med nedtur for både arrangører og publikum, da det ble kjent at amerikanske Fu Manchu, som var en av headlinerne på Buktafestivalen, har avlyst alle spillejobber, og prioriterer å gå i studio.

- Bandets management har lovet oss at Bukta skal være prioritert når Fu Manchu skal turnere på festivaler til neste sommer, så vi håper å kunne få de tilbake da, sier festivalsjef Robert Dyrnes.

Han beklager veldig at bandet har avlyst. Fu Manchu er et band de har prøvd å få til Bukta i flere år.

Andre trekkplaster

Men Buktafestivalen går sin gang, også uten de amerikanske rockerne.

Andre trekkplaster i år er legendene Roky Ericson og Ray Davies, sistnevnte fra The Kinks. Britiske Kaiser Chiefs og canadiske The Sadies skal også på scenen i idylliske Telegrafbukta, Tromsøs rekreasjonsområde, bare tre kilometer unna Tromsø sentrum. I løpet av helga skal også De Lillos, Tommy Tokyo & Starving for my Gravy, Hellbillies, Eagles of Death Metal og El Cuero spille, for å nevne noen. For de yngste festivalgjengerne er nok forventningene størst knyttet til The BlackSheeps opptreden på familieprogrammet lørdag formiddag.

Buktafestivalen ble tidligere i år kåret til Norges beste nisjefestival av Aftenposten.