Hopp til innhold

Politiet i Harstad kan ikke etterforske båtulykken

Etter at de innledende avhør er foretatt, skal politiet i en annen region overta etterforskningen.

Båtulykke Harstad

Politiet i Harstad kan ikke etterforske firmaet som var involvert i ulykken i Harstad havn torsdag ettermiddag. Årsaken er at to politifolk eier firmaet.

Foto: Martin Mortensen / NRK

Årsaken til dette er at det er to polititjenestemenn i Harstad som eier firmaet som er involvert i ulykken.

Gikk på kunstverk

Det var torsdag ettermiddag at en gummibåt med turister gikk rett på en fontene som er satt opp i havnebassenget i Harstad. Flere av dem som var ombord ble skadd da de ble kastet i sjøen.

Nå er arbeidet med å finne ut hva som skjedde i full gang. Stabssjef hos politiet i Harstad, Tom Harder Johanessen, sier at de skal stå for den akutte delen av etterforskningen. Det vil si å finne ut hva som skjedde.

– Når det gjelder den videre etterforskningen, rettet mot selskapet, skal politiet i en annen region står for den, sier han. Årsaken til dette er at selskapet som driver ulykkesbåten, er eid av to politimenn i Harstad. Den ene er pensjonert, mens den andre fremdeles jobber i politiet.

Det er politiet i Vesterålen som skal overta etterforskningsjobben.

Hadde tillatelser

Johanessen sier at de to politifolkene hadde fått tillatelse fra politimesteren til å drive turistfirmaet som bierverv.

Men er det heldig at politiet driver slik virksomhet som dette?

– Det som er realitetene her er at de har søkt politimesteren og fått tillatelse til å drive denne virksomheten. Da er de jo innenfor de rammene de har å forholde seg til, sier stabssjefen.

Nyheter fra Troms og Finnmark