Hopp til innhold

Sivil politibil involvert i trafikkulykke i Alta

Politiet melder om at det har vært en trafikkulykke mellom en politibil i utrykning og en personbil i Bossekopkrysset i Alta.

Kollisjon i Bossekop i Alta

Sivil politibil og personbil i trafikkulykke i Alta.

Foto: Jan-Erik Steine / NRK

Kollisjonen, som skjedde mens politibilen var i utrykning, skjedde i et tettbygd område med fartsgrense på 50 kilometer i timen.

– Cirka ti over halv åtte i dag så var det et sammenstøt mellom en av politiet sine utrykningskjøretøy og en sivil bil. Politiet rykket ut på et prekært oppdrag med to tjenestekjøretøy, og det er da det bakerste tjenestekjøretøyet som har kollidert med en sivil personbil, sier Martin Synvis, innsatsleder på stedet.

– Var det høy fart involvert i under utrykningen?

– Det er klart at når man kjører utrykning til et sted, så kan farten være høyere enn det som er fartsgrensa på stedet. Men akkurat hvor fort er det litt vanskelig å si her nå, sier Synvis.

Det var tre personer involvert i ulykken, men ingen ble alvorlig skadd.

– Det gjøres undersøkelser på stedet nå og de involverte er sendt til helsesjekk. Politiet var på vei til hasteoppdrag og det var gitt utrykningsgodkjenning fra politiet i Finnmark, sier operasjonsleder i politiet, Gunnar Øvergård.

Synvis opplyste videre at de tar hånd om både tjenestepersonell og den sivile sjåføren som havnet i ulykken med politiet.

– Vi har innhentet video som viser del av hendelsen, og vi har også tatt avhør av et vitne.
Så blir det videre også spesialenheten som ønsker å gjøre sine undersøkelser, og da etter hvert avhører det tjenestepersonellet som er involvert i hendelsen, sier Synvis.

Sivil politibil krasjet med personbil på Bossekopveien i Alta.

Sivil politibil krasjet med personbil på Bossekopveien i Alta.

Foto: Jan-Erik Steine / NRK

Spesialenheten er rutinemessig varslet og vil gjøre sine undersøkelser forteller innsatslederen.

– Kan du si noe om hvilken oppdrag dere rykker ut på?

– Nei, det kan jeg dessverre ikke si så mye om, men jeg kan si at det var et oppdrag som var prekært, og som krevde at partiet kjørte utrykning til stedet med to tjenestekjøretøy, sier Synvis.