Nå starter hardkjøret for Dag i verdens tøffeste hundeløp

Dag Torulf Olsen fra Hammerfest har tilbakelagt 400 av de drøyt 1.600 kilometerne i verdens tøffeste hundeløp, Iditarod i Alaska.

Dag T. Olsen i Iditarod
Foto: Dag Øyvind Askheim/Team Arctic Musher – Hammerfestspannet

Hammerfestingen Dag Torulf Olsen deltar i Iditarod for første gang, og han har som målsetning å bli beste «rookie» – årets nykommer. Foreløpig ligger han på en 47. plass men plasseringen har lite å si så tidlig.

Dag T. Olsen i Iditarod

Dag Torulf gjør klar spannet som skal kjøre ut i Anchorage, lørdag formiddag.

Foto: Dag Øyvind Askheim/Team Arctic Musher – Hammerfestspannet

I løpet av natta hadde Olsen kjørt nærmere 400 av 1.600 kilometer, forteller Eirik Palm i handlerteamet, som har daglig kontakt med teamet i Alaska.

– Var i godt slag

– Jeg snakket med han før han startet. Da var han i veldig godt slag og hundene var i god form. Dag Torulf mente at han nå først ville bruke litt tid på å komme seg inn i løpet. Men når hundene begynner å rulle sluker han kilometer. Snart er han også inne i et flatt terreng og planlegger å kjøre på, sier Palm.

Spannet holder nå en fart på omtrent 15 kilometer i timen, skriver teamet på sin egen blogg – Arcticmusher.com.

Finnmark uten de største

Noen av de største norske hundekjørerne valgte i år å droppe Finnmarksløpet for å delta i Iditarod.

Finnmarksløpet går dermed uten kjente profiler som Robert Sørlie, Ralph Johannessen og Lars Monsen – og kanskje viktigst: Publikumsyndling og vinner de to siste årene, Sigrid Ekran.

Hundeførerne har mobilforbud under løpet, forklarer Palm, som dermed ikke har fått snakket med Dag Torulf siden starten gikk.

– De skal ikke vite noe om hvordan det står til med de andre når det kommer til taktikk. Han er nok mer overlatt til seg selv, enn under Finnmarksløpet, sier Palm, og legger til;

– Han har god driv, med 15 hunder i spannet. Det er såpass tidlig i løpet nå, og det er en del obligatoriske hviler samt taktisk kjøring som gjenstår. Det at han nå ligger på en 47. plass betyr lite. Det viktigste er at han kan kjempe om å bli årets nykommer, sier Palm.

Dag T. Olsen i Iditarod

Dag Torulf og handler Karl-Erik Andersen motiverer hundene før start fra Willow, søndag ettermiddag lokal tid.

Foto: Dag Øyvind Askheim/Team Arctic Musher – Hammerfestspannet

Nyheter fra Troms og Finnmark

Oda Viken

Få med deg kveldens Nordnytt med Oda Viken

Få med deg kveldens Nordnytt med Oda Viken