Hopp til innhold

Mann i 50-årene alvorlig skadd med kniv

En mann i 50-årene er brakt til Universitetssykehuset Nord-Norge med alvorlige skader. Politiet måtte bruke elektrosjokkvåpen for å få kontroll på gjerningspersonen.

Knivstikking

Den antatte gjerningspersonen opptrådte truende med kniv da politiet kom til en leilighet i Kroken i Tromsø mandag kveld.

Foto: Torkil Stoltz / NRK

Politiet fikk mandag i 19-tiden melding om høylytt bråk og skrik fra ei blokkleilighet i bydelen Kroken i Tromsø. Meldinga gikk ut på at en mann forsøkte å knuse ei glassveranda med en hagestol. Da politiet tok seg inn i leiligheta, måtte de først ta kontroll på en mann som truet med kniv.

– Det ble brukt pepperspray og elektrosjokkvåpen for å få kontroll. På verandaen fant vi da en mann, alvorlig skadd, forteller operasjonsleder Roy Tore Meyer i Troms politidistrikt.

Mannen er nå fraktet til Universitetssykehuset Nord-Norge.

Gjerningsmannen er også i 50-årene og er mistenkt for grov kroppsskade med kniv.

Kjenning av politiet

Personen som er pågrepet er kjent for politiet fra før, og har vært involvert i voldssaker, opplyser Meyer. Også den skadde personen er en såkalt kjenning av politiet.

– Vi skal nå i gang med tekniske undersøkelser på stedet. Etter hvert blir det også avhør av de involverte, sier Meyer.

Politiet har gjort tekniske undersøkelser i leiligheten og har jobber med rundspørring i nabolaget på leting etter folk som kna ha sett noe av betydning.

– Men hendelsesforløpet inne i leiligheta har vi ennå ikke oversikt over.

Kroken er en bydel i Tromsø som ligger på fastlandssiden.

Foranledningen og relasjonen mellom de to mennene kjenner politiet foreløpig ikke til.

– Vi har ikke fullstendig oversikt over skadeomfanget, men patruljemannskapet melder om alvorlig skade. Det er mistanke om bruk av kniv, sier operasjonslederen.

Pressevakt ved UNN, Jørn Resvoll, sier til NRK at de ikke vil opplyse om oppdatert status til pasienten.

– Vi må sikre anonymiteten til pasienten. I dette tilfellet har enkelte medier skrevet så detaljerte opplysninger om hvor hendelsen har funnet sted, at faren for identifisering av pasienten er stor, sier Resvoll.

NRK anbefaler