Hopp til innhold

Mann i 30-årene pågrepet etter knivdrap i Lakselv

Politiet har igangsatt drapsetterforskning etter at en mann i 40-årene ble funnet død i en leilighet i Lakselv tirsdag. En mann i 30-årene er pågrepet.

Drap i Lakselv

ARRESTERT: Politiet fører den antatte gjerningsmannen ut fra boligen i Lakselv litt før klokka 17.30 tirsdag.

Foto: Kristin Humstad / Sagat / NTB Scanpix

Mannen skal ha blitt knivstukket, etter det politiet så langt har brakt på det rene. Politiet fikk melding om hendelsen klokka 15.37. De rykket ut med alle tilgjengelige mannskaper.

– Det ble besluttet bevæpning. Første patrulje var framme 16.05. Da var AMK på stedet og ga livreddende førstehjelp. Mannen ble erklært død klokka 16.24, sa Siri Ulverud, fungerende leder for Porsanger lensmannsdistrikt, på en pressekonferanse tirsdag kveld.

Mannen er av utenlandsk opprinnelse, og politiet har ennå ikke fått varslet de pårørende.

Den antatte gjerningsmannen er i 30-årene. Begge de involverte er kjent for politiet fra før, sier etterforskningsleder Steffen Andreassen. Han vil ikke svare konkret på om de to er straffedømt eller si noe mer om miljøet de tilhører.

Uklart motiv

– Vi jobber med å avdekke hva slags relasjon det var mellom siktede og avdøde. Vi vet de har vært bekjente og har vanket i samme miljø. Vi har også avklart at det ikke er noen familiær relasjon mellom dem, sier Andreassen.

– Det er for tidlig å si noe om motiv eller årsaken til at dette skjedde.

Drapet skjedde i en kommunal sosialbolig.

Vurderer Kripos

Politiet i Lakselv har fått forsterkninger fra hele Finnmark i jobben med å oppklare hva som har skjedd.

– Vi har avhørt vitner som vi anser som interessante, og vil foreta tekniske undersøkelser utover kvelden. Vi vil jobbe bredt og innhente elektroniske spor som kan belyse forholdet mellom de to i tida før hendelsen fant sted, sier etterforskningsleder Andreassen.

Etterforskningsleder Steffen Andreassen og lensmann Siri Ulverud

Etterforskningsleder Steffen Andreassen og fungerende lensmann Siri Ulverud orienterte om drapet i Lakselv tirsdag kveld.

Foto: Mariam Eltervåg Cissé / NRK

– Er det mistanke om at andre har medvirket til drapet?

– Det undersøkes, men det er altfor tidlig å si om det er flere eller ikke.

Politiet vurderer fortløpende om de skal hente inn teknisk og taktisk bistand fra Kripos. Drapsvåpenet er ennå ikke funnet.

– Vi har ikke startet kriminaltekniske undersøkelser eller ransaket leiligheten. Det må vente til vi har sikret biologiske spor. Men vi har opplysninger som tilsier at kniven befinner seg i leiligheten, sier Andreassen.

Offeret var ennå ikke fraktet ut av leiligheten tirsdag kveld.

Vil samarbeide

Den siktede mannen har fått oppnevnt Marius Ihlebæk som sin forsvarer.

– Jeg har hatt en kort innledende samtale med ham der jeg var opptatt av å kartlegge hans fysiske og psykiske helsetilstand. Utover det ønsker jeg ikke å si så mye om hva samtalen inneholdt. Det jeg kan si er at vi foreløpig ikke har tatt stilling til spørsmålet om straffskyld. Han virker positivt innstilt på å samarbeide med politiet, sier Ihlebæk til NRK.

Politiet har varslet om at de ønsker et avhør forut for varetektsfengslingen en av de neste dagene.

Uskadet gjerningsmann

Ifølge opplysninger NRK fikk fra politiets operasjonsleder Eirik Pedersen tirsdag ettermiddag, var det ikke noe som tydet på at gjerningsmannen selv var fysisk skadet.

Naboer forteller til avisa iFinnmark at det har vært fest i leiligheten. Allerede i 11-tida tirsdag formiddag skal det ha vært høy musikk fra boligen, og de involverte knyttes til et rusbelastet miljø.

Kirken i Lakselv åpnet i 18-tiden tirsdag kveld for dem som ville møtes.

– Lakselv er en liten plass, så det har nok kommet som et sjokk på folk at dette har skjedd her i lille Lakselv, sier Arne Skare, sogneprest i Porsanger.

Politibil på åstedet for drap i Lakselv

Politiet driver undersøkelser på åstedet sentralt i Lakselv tirsdag kveld.

Foto: Mariam Eltervåg Cissé / NRK