Arbeidet med helse, miljø og sikkerhet for de ansatte er for dårlig, mener tilsynet.
Ensidig arbeid og dårlig opplæring er blant funnene som går igjen.
– Vi ser jo Norway Seafoods sine anlegg er veldig gode når det gjelder teknisk sikkerhet. Når det gjelder ergonomi og forebygging av muskel og skjelletproblematikk er de ikke riktig så god, sier inspektør Ann Charlott Lamark hos Arbeidstilsynet.
Tunge løft
Hun har vært på tilsyn hos Norway Seafoods sine anlegg i Hammerfest, Mehamn, Berlevåg og Båtsfjord. Hun påpeker en rekke mangler i helse-, miljø- og sikkerhetsarbeidet til bedriften.
– De som står og kutter filet har en ganske ensidig jobb. I tillegg gjøres det nye tunge løft, og løfting under knehøyde og over skulderhøyde, sier Lamark.
Vil lukke avvik
Produksjonsdirektør Per Gunnar Hansen hos Norway Seafoods i Finnmark synes det er bra at Arbeidstilsynet kommer med pålegg. Ifølge Hansen er bedriften godt i gang med å rette opp avvikene som er påpekt.
– Disse tingene er noe som ligger hos lokal plassleder på det anlegget som har fått et avvik etter tilsyn fra Arbeidstilsynet. Og det er de som, med støtte fra konsernledelsen, kommer med en handlingsplan for å lukke avvik, sier Hansen.
- LES OGSÅ:
- LES OGSÅ:
- LES OGSÅ: