Kripos undersøker hatbrevet

Politiet i Øst-Finnmark ber Kripos undersøke det rasistiske trusselbrevet som ble sendt til SV-politiker Elin Henriksen.

Trusselbrev
Foto: Illustrasjon: FredrikNorum

Politiet i Øst-Finnmark sliter med å finne ut hvem som har sendt brevet til Henriksen. Derfor har de bedt Kripos om hjelp, i håp om å finne fingeravtrykk på brevet.

- Konkret nå har vi ikke mulighet til noe annet enn å sende brevet til kripos for å undersøke fingeravtrykk. Ellers har vi ikke noen konkrete mistanker og vi har ikke fått noen tips om hvem det kan være. Da er det ikke enkelt å finne ut av dette, sier politiadvokat John Bertelsen.

Hatbrevet ble sendt til Henriksen  etter at hun hadde kritisert Frp-politiker Jan Henrik Fredriksen i lokalavisen Finnmarken.

Les hele trusselbrevet (pdf)

Mangler optimisme

Bertelsen er ikke spesielt optimistisk med tanke på å finne brevskriveren.

- Vi ser veldig alvorlig på saker som dette. Det er jo et rasistisk formet brev. Men selv om det er en alvorlig sak har vi ikke noe veldig stort håp om å finne ut av dette, sier politiadvokaten.

Avventer

Politiet i Øst-Finnmark avventer nå Kripos sine analyser av brevet før de bestemmer seg hvordan de skal gå videre i etterforskningen av saken.

- Vi må jo se på hva de har funnet, og eventuelt sammenlignet de fingeravtrykkene de har funnet, og se om de kan sette oss på noen slags spor, sier Bertelsen.