Krever eget ambulansehelikopter

Sør-Troms bør få eget ambulansehelikopter, krever ordførerne i regionen. Ber om møte med Helse Nord om saken.

Ambulansehelikopter

Illustrasjonsbilde

Foto: Oeystein Hovlandsdal / NRK

Sør-Troms og Nordre Nordland bør få et eget ambulanse-helikopter, stasjonert i Harstad.

Det mener ordførerne i regionen. De vil øke akuttberedskapen og ber nå om et møte med Helse Nord for å få ambulansehelikopter.

- Det er sånn at det er tre regioner i Norge som ikke har dekning innenfor 20 minutt på helikopterambulanse-siden. Vi ønsker å holde trykket oppe og vi ønsker å diskutere saken med Helse Nord videre, sier leder i Sør-Troms Regionråd, Trine-Lise Fossland til NRK.

Værproblemer

I landsdelen finner vi hele seks ambulansfly. Disse finnes i Tromsø, Brønnøysund, Kirkenes, Bodø og Alta (som har to). Ambulansehelikopterne finnes i Tromsø og Brønnøysund. Det finnes vel og merke redningshelikopter på Banak og i Bodø.

- Vi har hatt situasjoner der helikopteret ikke kunne kommet til vår region på grunn av været, selv om været her har vært bra. Dette er fordi vi har et værskille i Malangen. Jeg kan ikke forstå hvorfor vi skal ha dårligere beredskap enn resten av landet.

- Vi ser at Helse Nord planlegger utvidelser andre plasser, og da mener vi at det må være viktig å se på plassene der det er dårligst dekning først. Vi har gode saker nå, vi har et helsehus som skal bygges i Harstad, vi har et heli-team som er stasjonert her der det kan drives samdriftsfordeler. Det er slike ting vi ønsker å ta opp med Helse Nord, avsluttet Fossland.