Kommunetopp tiltalt for overgrep

Politiet mener at en mann i 50-årene i Øst-Finnmark har begått overgrep mot sin egen datter fra hun var 10-13 år.

Østfinnmark politidistrikt

MÅ MØTE I RETTEN: En tidligere kommunetopp i Øst-Finnmark mistet jobben etter at politiet ble tipset om at han angivelig skulle ha begått overgrep mot blant andre sin egen datter. ILLUSTRASJONSFOTO.

Foto: Eilif Aslaksen / NRK

Mannen er også tiltalt for å ha oppbevart store mengder med bilder og videoer som viser overgrep mot barn.

Ifølge tiltalen, som nyilg ble offentliggjort, skal mannen ha begått overgrepene mot sin datter over en periode på syv år. Etter at saken ble kjent for politiet mistet kommunetoppen jobben. Nå må han møte i retten i desember.

I NRKs Nyhetssenter får du fortløpende nyhetsoppdateringer fra inn- og utland.

– Troms og Finnmark statsadvokater har nylig tatt ut tiltale mot mannen. I en periode fra juni 2001 - 2008 mener vi han begikk gjentatte overgrep mot sitt eget barn, sier statsadvokat Tor Børge Nordmo til NRK.

Den tiltaltes forsvarer Per Johannessen har ikke svart på NRKs gjentatte henvendelser. Den tidligere kommunetoppen har heller ikke svart på henvendelser.

Her kan du lese flere nyheter fra Troms og Finnmark.

Mannen er også tiltalt for å ha hatt seksuell omgang «med slektning i nedstigende linje», i tillegg til å ha oppbevart minst 2041 bilder og videoer med fremstilling av barn som blir utsatt for overgrep.

– Dette er en alvorlig sak og barn skal ikke bli utsatt for slik i Norge, sier Nordmo.

Etter at mannen ble pågrepet ble det gjort omfattende beslag i mannens bolig. Politiet håper å kunne bruke noe av dette som bevis i retten.

– Det har vært gjennomført ransaking på tiltaltes boadresse, der har vi gått gjennom blant annet datamateriale og sett om det kan ha vært andre spor der.

Øvre strafferamme for det alvorligste tiltalepunktet, overgrep mot barn under 14 år, er 10 års fengsel.

Nyheter fra Troms og Finnmark