Kjørte utfor kaia i Honningsvåg – mann fløyet til sykehus

Tilstanden til bilføreren er foreløpig uavklart. Dykkere hentet opp mannen, og redningsmannskap drev livreddende førstehjelp.

Ulykke Honningsvåg

Det blir gjort gjenopplivningsforsøk på en mann, etter at bilen han kjørte havnet på utsiden av kaia i Honningsvåg.

Foto: Trond Trondsen

En person har kjørt utfor kaia i Honningsvåg. Politiet fikk melding om ulykken klokka 09.56, og personen var hentet opp 10.11.

Brannvesen og dykkere kom raskt til stedet, og dykkerne fikk hentet opp mannen i 70-årene, som kjørte bilen.

– Pasienten er nå fløyet fra stedet i Sea King. Patruljen vår i Honningsvåg har gått over til å drive etterforskning for å finne ut hva som har skjedd. Vi har noen vitner vi kommer til å ta kontakt med og vi har varslet pasientens pårørende, sier operasjonsleder Andreas Vesterhus i Vest-Finnmark politidistrikt klokken 11.40 til NRK.

Han har ikke fått opplysninger om mannens helsetilstand da han ble fraktet bort i helikopter. Føreren av bilen var ikke ved bevissthet da han ble hentet opp av vannet.

Mannen blir flydd til Universitetssykehuset i Tromsø.

– Tilstanden hans er alvorlig og uavklart i ettermiddag, sier pressevakt Marit Einejord til NRK i ettermiddag.

Drev livreddende førstehjelp

Politiet har fått bekreftet at det kun skal ha vært en person i bilen.

– Redningsmannskaper jobber fremdeles med mannen, og vi har akkurat nå fått varslet de pårørende, sa operasjonsleder Vesterhus til NRK klokken 11.05.

Det var Akuttmedisinsk kommunikasjonssentral (AMK) som først mottok meldinger om ulykken klokken 09.56.

– Vi fikk melding fra AMK om at en bil hadde havnet utfor kaia i Honningsvåg. Vi rekvirerte dykkere, og fikk vedkommende opp på land. Og vi driver foreløpig med livreddende førstehjelp på vedkommende, sier operasjonsleder ved Vest-Finnmark politidistrikt Andreas Vesterhus til NRK.

Politiet vet foreløpig ikke hvor lenge føreren av bilen hadde vært i vannet før han ble hentet opp.

– Et redninghelikopter lander nå på kaia i Honningsvåg, og det vil bli gjort en medisinsk vurdering på hva som skjer videre nå, sa redningsleder ved hovedredningssentralen Nord-Norge, Øyvind Aadde i 11-tiden.

Nettstedet iFinnmark.no melder at det skal være glatt på kaia, og at bilen har kjørt over stoppere av metall på kaikanten.

Laster Twitter-innhold
Laster kart, vennligst vent...