Hopp til innhold

Kari padlet ut til en flokk med spekkhoggere

Surfer og kiter Kari Schibevaag kjørte rundt i Nord-Troms på leiting etter hval. I en fjord i Skjervøy oppdaga hun store flokker med spekkhoggere.

Se Kari Schibevaags møte med spekkhoggerne.

– Fjorden kokte av hval. Jeg parkerte bilen, blåste opp brettet og fikk på meg våtdrakten. Så var det bare å komme seg ut til dem. Det var stim på stim med spekkhoggere. Etter hvert kom det også knølhval, forteller 39-åringen.

KAri Schibevaag

Kari Schibevaag er ikke akkurat skvetten av seg. Tirsdag padlet hun på et brett ut til flere titalls spekkhoggere.

Foto: NRK

På videoen hun har lagt ut på bloggen sin ser du store flokker med spekkhoggere både like ved og under surfebrettet.

– Hvalene hadde full kontroll på meg. Noen kom opp og så på meg, mens andre stakk av. Noen kom tilbake etter å ha vært borte ei stund. Det var helt ekstremt, sier hun.

– Var du ikke redd?

– Jeg er jo en person som liker å være i litt kinkige situasjoner. Jeg var selvsagt litt nervøs, og etterpå var jeg helt utladet. Men der og da pumpet det så mye adrenalin gjennom kroppen at jeg ikke hadde tid til å kjenne etter. Jeg merka ikke at det var kaldt, heller.

Jakter i flokk

Hun hadde også fridykkerutstyr med seg på brettet, og hoppa uti for å se de spektakulære spekkhoggerne under vann.

– Det var veldig interessant å se hvordan de jakter. De samarbeider seg imellom, og slår fisken med halen. Så spiser de én og én fisk, og spytter ut hodet og halen.

– Da jeg kom opp, var det en mann som sto i fjæra og spurte hva det var jeg holdt på med. Det er klart, å komme så nært disse store dyrene, og helt alene, er nok for spesielt interesserte, for å si det sånn. Men det var en sjanse jeg bare måtte ta. Alt klaffet, og det er en opplevelse det blir vanskelig å få igjen, forklarer eventyreren.

Kari Schibevaag

Kari Schibevaag tok på seg fridykkerutstyret sitt for å komme nærmere spekkhoggerne. Under vann fikk hun blant annet se hvordan de store dyrene jakter.

Foto: Kari Schibevaag