Fysisk trener i Tromsø IL er ferdig: – Ønsket virkelig å bli i TIL

Juha-Jaakko «Jaska» Ulvila led samme skjebne som tidligere TIL-trener Simo Valakari – etter «litt» uenigheter med den nye sjefen på Alfheim i Tromsø.

Jaska Ulvila ønskett å fortsette i Tromsø IL.

Jaska Ulvila ønsket å fortsette som fysisk trener i Tromsø IL, men før helgen ble det klart at finnen ikke blir med videre.

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

Finske Juha-Jaakko «Jaska» Ulvila ble hentet foran 2018-sesongen av landsmannen Simo Valakari, TILs finske «frelser» etter høstsesongen 2017. Ulvila ble ansatt som ny fysisk trener i klubben og ansettelsen skulle gjelde for tre år.

Selv om Valakari fikk sparken for seks uker siden, ønsket «Jaska» Ulvila å fortsette sin karriere på Alfheim ut kontraktstida, ut 2020.

Men etter et møte med daglig leder Kristian Høydal og TILs nye hovedtrener, Gaute Helstrup, før helgen, var det slutt på dagen for Ulvila sist fredag.

TILs egne hjemmesider var den offisielle versjonen: «Tromsø IL og Juha-Jaakko (Jaska) Ulvila har i dag blitt enig om å avslutte arbeidsforholdet».

Jaska Ulvila ferdig i TIL

– Ønsker ikke å slutte

NRK møter Ulvila på en kafé i Tromsø onsdag formiddag. Om et par uker reiser han sammen med kona og sønnen, som skulle begynne på skole i Tromsø til høsten, tilbake til Finland.

Ulvila understreker overfor NRK at han ikke er bitter på klubben, men bekrefter samtidig at han ikke hadde noe ønske om å slutte.

– Jeg sa til dem at vi trives her og at familien virkelig ønsket å bli. Jeg ville respektere kontrakten min og gi all støtte og kunnskap til den nye hovedtreneren. Og den nye starten, sier Ulvila.

Men den nye starten, med den nye sjefen, ble også slutten for finnen, som har hatt en stor stjerne hos spillerne i TIL. Men den nye sjefen på Alfheim tok likevel grep.

– Det var ikke noe drama. Jaska er bra fyr og en veldig bra fagmann. Samtidig var det litt uenigheter om ting. Og da følte vi at det var best som det ble, sier Gaute Helstrup til NRK.

– Det opplevdes som en faglig uenighet mellom Helstrup og Jaska. Og vi valgte i fellesskap å gå for denne løsningen, sier daglig leder Kristian Høydal til NRK.

Gaute Helstrup

Gaute Helstrup ønsket ikke å fortsette med Jaska Ulvila som fysisk trener.

Foto: Jørn Inge Johansen / NRK

Fortsetter i Norge?

Ulvila på sin side mener uenigheten ikke var større enn normalt.

– Jeg har alltid vært uenig med alle trenere, men det er jobben min.

– Hvis vi ønsker å bli bedre og ha utvikling, må man utfordre hovedtreneren også. Samtidig gir jeg alltid min støtte og mine kunnskaper til den filosofien en hovedtrener har.

Han har forståelse for at ting som dette kan skje når en hovedtrener byttes ut.

– Det er en del av gamet. Jeg forstår klubben vil ha en ny start med en ny sjef. Jeg har ingen vonde følelser for noen i klubben, sier Ulvila.

Han beskriver sine drøye to år i Tromsø som «fantastiske».

– Det har vært en fornøyelse å jobbe med spillerne her. Og det har vært et fantastisk sted å bo.

Nå jakter Ulvila en ny trenerjobb som kanskje vil være i Norge,

– Vi får se. Har hatt litt følere ute, men ikke noe konkret foreløpig, slutter Ulvila.