Hopp til innhold

Her skal de samle nordnorsk matkultur

Tromsø får mathall med ferskfisk, kjøttdisk og restaurant.

Tromsø mathall
Foto: Illustrasjon

– Jeg føler at Tromsø er moden for å ha et sånt type spisested, der man kan kjøpe lunsj på restaurant samtidig som man handler med seg gode råvarer fra landsdelen og kanskje noe utenfra, sier artisten og matentusiasten Jørn Hoel.

Jørn Hoel

Jørn Hoel er en av medeierne bak den nye mathallen i Tromsø.

Foto: Dan Henrik Klausen / NRK

Han er medeier i selskapet Mathallen Tromsø AS som skal romme kjøttdisk, fiskedisk og restaurant. Tidlig i 2015 skal lokalet stå ferdig, og Hoel kaller det for et utstillingsvindu for nordnorske produkter.

– Folk som kommer hit ønsker å få tak i lokal mat, og hele landsdelen trenger å synliggjøre alle de produktene som finnes her. Derfor mener vi dette er en god måte å gjøre det på, sier Hoel.

Også den unge kokken Gunnar Jensen fra Vertshuset Skarven er med som medeier.

– Det blir alt i fra fersk fisk, til modnet fisk, kjøtt, modnet ost og alt i mellom det, forklarer Jensen.


Bygget eies av eiendomsinvestor og tidligere formann i Tromsø Idrettslag, Gunnar Wilhelmsen, som også er med på eiersiden i selskapet.

Tromsø mathall

Mathallen skal romme ferskfisk, kjøttdisk og restaurant.

Foto: Illustrasjon