Heltemodige turister reddet person fra stormfullt hav med en stokk

– Mannen skal ha forsøkt å komme seg til land på egen hånd, men store bølger og mye vind gjorde ferden vanskelig, sier operasjonsleder ved Troms politidistrikt, Jørgen Ahlquist.

Tungenest på Senja

ARKIVFOTO: Tungeneset er et populært turistattraksjon på Senja. Her har det også blitt bygd en lang tretrapp ned til sjøen som en del av utsiktspunktet.

Foto: Torgeir Skeie / NRK

En person havnet i sjøen ved Tungeneset på Senja fredag formiddag. Han var i vannet et kvarters tid før han ble redda av turister på stedet, ifølge operasjonslederen Alhquist.

– Han var 25–30 meter fra land og klamret seg fast i en stein. Mannen skal ha forsøkt å komme seg til land, men store bølger og mye vind gjorde ferden vanskelig. Til slutt klarte han å komme seg nærme nok land slik at turister kunne dra han inn med stokk.

Mannen er ved bevissthet og de venter på ambulansen og ambulansehelikopter som er på vei til stedet.

– Vi har gitt instruksjoner til turistene om at de må få på han tørre klær og inn i en varm bil, sier Alhquist.

Populært reisemål

Rasteplassen Tungeneset ligger ytterst på neset mellom Steinfjorden og Ersfjorden på Senja. Det er en av de mest populære attraksjonene å besøke på øya. Det har blitt bygd en gangbane i tre som leder ut over svabergene, hvor du får utsikt til Nordsjøen og Oksen.

I enden av trekonstruksjonen kan du vandre ut på svaberget om været tillater det.

Januar 2019 ble 20 meter av rekkverket på trekonstruksjonen knust på grunn av dårlig vær.

Tungeneset - stormskader

Rekkverket på trekonstruksjonen på Tungeneset fikk store skader etter en januarstorm i 2019.

Foto: Arild Moe