Hopp til innhold

Helse Nord går for Evenes

Helse Nord satser på base for ambulansehelikopter på Evenes, uavhengig av om det vil komme en redningshelikopterbase i Nord-Norge.

Ambulansehelikopter

Helse Nord vil ha ambulansehelikopter på Evenes. – Vi kan ikke vente på en kombinert løsning, sier Lars Vollan, administrerende direktør i Helse Nord.

Foto: Lufttransport

Det sier administrerende direktør i Helse Nord, Lars Vorland.

Vollan deltok tirsdag på et møte mellom Helsedepartementet og justisdepartementet, der en kombinert løsning ble diskutert. Et møte som overbeviste han om at de ikke kan vente.

– Kan ikke vente

Lars Vorland

Lars Vorland, administrerende direktør i Helse-Nord.

Foto: Helse Nord

– Politikerne må først bestemme seg for at det skal være en sjuende redningshelikopterbase i Norge, før vi kan ta stilling til å gå inn for en kombinasjonsløsning. Det har vi ikke tid til, sier Vorland.

– Hvis vi bestemmer oss for å opprette base, må nok vi gjøre det alene, i første omgang. Så får vi eventuelt koble oss sammen, hvis Justisdepartementet mener det er behov for nok en base for redningshelikopter. Og Evenes er å foretrekke, sier Vorland.

Kan være klar i 2016

Marianne Bremnes

Harstad-ordfører Marianne Bremnes.

Foto: Per-Einar Grønmo

– Ut ifra den rapporten som er utarbeidet for Helse-Nord, er konklusjonen at Evenes er best egnet for en slik base, det forholder vi oss til, sier han.

Dette er helt i tråd med ordfører i Harstad, Marianne Bremnes, sine tanker.

– Det som er viktig er at helikopteret blir stasjonert her i området, det tettest befolkede området i hele Nord-Norge, sier hun.

Den endelige beslutninga blir tatt til høsten.

– Da vil basen kunne være operativ i 2016, avslutter Lars Vorland.

Flere nyheter fra Troms og Finnmark