Hopp til innhold

Guns N' Roses anbefaler samisk plateutgivelse

Overfor sine 4,4 millioner fans på Facebook og Twitter anbefaler den amerikanske rockegruppa Guns N' Roses fansen om å sjekke ut den samiske artisten Lasse Kvernmo (29).

Lasse Kvernmo

Lasse Kvernmo (bilde) sitt prosjekt Sáivu er et samarbeid mellom karasjokværingen og Guns N' Roses gitarist Richard Fortus.

Foto: Promo/Skjermdump

Bakgrunnen er at karasjokværingen gir ut en plate sammen med Guns N' Roses-gitarist Richard Fortus.

Askeladd-historien startet i 2003 da Kvernmo var i Myrtle Beach i Sør-Carolina i USA for å ta flysertifikat.

Der brukte han alle sparepengene sine på å spille inn en demo. Denne sendte han til Guns N' Roses-gitaristen via hans hjemmeside.

– Jeg fikk en e-post fra Lasse med pekere til noen lydfiler, og falt for det sterke låtmaterialet hans. Det var bare slik at jeg umiddelbart bestemte meg for at, ja, dette ville jeg jobbe videre med. Han har fått frem et knippe sterke og unike rockesanger av høy kvalitet, sa Fortus til Aftenposten da Guns N' Roses besøkte Norge i sommer.

Innspillingene kom i stand i et samarbeid med de amerikanske stjerneprodusentene Skidd Mills (Saving Abel/Daughtry/Sick Puppies) og Ben Grosse (Marilyn Manson/Filter/Ben Folds). Selve opptakene ble gjort i Los Angeles.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Anbefales av Guns N'Roses

Axl Rose og Richard Fortus på scenen i Bergen 31. mai 2010

Axl Rose og Lasse Kvernmos samarbeidspartner, Richard Fortus, på scenen i Bergen 31. mai 2010

Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK

17. november slippes en digital EP som forsmak til Sáivu-utgivelsen som kommer på senvinteren.

På Guns N'Roses' Facebook-side reklamerer gruppa for utgivelsen overfor sine 4,4 millioner fans. Også på Twitter ber de sine 53.000 følgere om å sjekke plata. Samtidig hilser de til sin gitarist:

– Gratulerer med dagen, Richard. Gjør dagen hans ved å sjekke ut hans Sáivu-prosjekt på iTunes , skriver de.

Over 2200 har allerede trykket "liker" på innlegget.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Håper på turné i USA

Twitter-melding

Denne Twitter-meldingen gikk ut til Guns N' Roses-fansen om å sjekke ut gruppas gitarist og Lasse Kvernmos prosjekt Sáivu. Også den amerikanske gruppas 4,4 millioner Facebook-venner fikk samme beskjed.

Foto: Skjermdump

Sáivu, som etter samisk mytologi er de dødes verden, er et prosjekt karasjokværingen håper skal bli hans gjennombrudd. Med reklame fra Guns N' Roses, som har solgt over 100 millioner album, merker han et viss press.

– Jeg har nerver for responsen plata vil få, jeg må innrømme det, sier Lasse Kvernmo til NRK.no

Tidligere har han hatt med sin verdensberømte samarbeidspartner til Finnmark. I sommer opptrådte de sammen på Midnattsrocken i Lakselv.

Etter plateutgivelsen, som kommer på selskapet Indie Distribution, håper Kvernmo på videre samarbeid.

– Målsettingen er å legge ut på turne i USA med Richard, men selvsagt også i Norge. Og gjerne i resten av Europa også, avslutter han.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.