Frp-topp mener regjeringen bør samarbeide med Arbeiderpartiet

Frps fylkesleder i Finnmark, Ronny Berg, mener regjeringen bør søke samarbeid med Arbeiderpartiet – dersom man ikke blir enige med KrF og Venstre i Stortinget.

Ronny Berg

Ronny Berg ønsker ikke at Frp skal gå ut av regjering nå. Selv styrte han sitt lokallag i Alta til en oppslutning på over 20 prosent i årets kommunevalg.

Foto: Rune Berg

– Vi har to samarbeidsparter, Venstre og KrF. Og man har sagt at man skal gå og hente støtte der først og fremt. Men om Venstre og Krf er uenige med oss bør vi kanskje hente støtte andre steder på Stortinget, som Senterpartiet og Arbeiderpartiet – i stedet for at Venstre og Krf får for mye gjennomslag, sier Ronny Berg, fylkeslagsleder i Finnmark Frp og ordførerkandidat i Alta.

Oppgang for Frp i Alta

Mens Frp har gjort sitt dårligste kommunevalg siden 1991, passerte Ronny Bergs lokallag i Alta over 20 prosent oppslutning.

regjeringen solberg

Regjeringen Solberg ved kongens bord.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Berg vil ha en grundig evaluering av valget.

Men i motsetning til blant andre statsministerens ektemann Sindre Finnes, som mener Frp bør vurdere om partiet skal fortsette i regjering, er Berg veldig klar.

– Ikke styringsdyktige

– Det neste som kommer er stortingsvalget. Og det valget kan få en helt annen effekt dersom vi velger å gå ut av regjering nå. Da kan vi like godt signalisere at vi ikke er styringsdyktige.

– Dette kan slå begge veier, så det å ta en forhastet beslutning er ikke lurt. Nå får vi jobbe fram mot 2017, så får velgerne si sitt i det valget, sier Berg.