Hopp til innhold

Frp blir – men gir Høyre gult kort

Fremskrittspartiet går ikke ut av byrådet i Tromsø.

Diskuteres byrådssamarbeidet

Ordfører Jens Johan Hjort og visepresident på sametinget og Laila Susanne Vars var fornøyd da avtalen ble presentert i mars. Dagens vedtak holdt på å vippe Frp ut av samarbeidet med Høyre.

Foto: Vibeke Paulsen Cerón / NRK

Etter et møte onsdag ettermiddag har Frps kommunestyregruppe i Tromsø vedtatt å ikke trekke seg ut av samarbeidet med Høyre og Venstre. Vedtaket ble gjort med fire mot to stemmer.

– Gruppa har vedtatt at vi ikke går ut av byråd, men at vi i fremtiden vil stemme for det vi er enig i – og mot det som ikke er vår politikk. Vi kommer også til prinsipielt å stemme imot alle saker som ikke på forhånd er drøftet i hele alliansen, sier Frps Anni Skogman, som også er varaordfører i Tromsø.

– Kan man si at dette forsurer samarbeidet?

– Helt klart. Men det har allerede skjedd gjennom at avtalen ble inngått, sier Skogman.

Gir Høyre og Venstre gult kort

Anni Skogman

Frps Anni Skogman gir Høyre og Venstre gult kort.

Foto: Bilde: Tromsø kommune

Grunnen til at Frp er forbannet på sine samarbeidspartier i byrådet er samarbeidsavtalen mellom Tromsø kommune og Sametinget – som ble vedtatt i kommunestyret i Tromsø onsdag.

13 personer stemte imot avtalen som har som hensikt å ivareta samisk språk og kultur i kommunen.

Skogman sier at Frp konstaterer at Høyre og Venstre med å gå inn for sameavtalen er et klart brudd på samarbeidsavtalen de borgerlige partiene gikk til valg på.

– Høyre og Venstre har brutt med det vi sammen gikk til valg på. Vi gir med dette Høyre og Venstre gult kort, avslutter Skogman.