Hopp til innhold

Fortsatt fengsling for mann som truet med å skyte på kjøpesenter

Mannen som kom med trusler om å skyte rundt seg på et kjøpesenter i Tromsø er på nytt varetektsfengslet. Denne gang for to uker.

Tromsø kommunale legevakt

Mannen som kom med trusler om å skyte rundt seg på et kjøpesenter i Tromsø er på nytt varetektsfengslet.

Foto: Eskil Mehren / NRK

Den 30 år gamle mannen ble pågrepet etter at han oppsøkte legevakten og truet med å skyte uskyldige mennesker for å få forsvarlig helsehjelp. Som NRK fortalte tidligere gikk det over 5 timer før den aktuelle legen varslet politiet.

Kort tid etter at mannen forlot legevakten har han, ifølge politiet, løsnet flere skudd i boligområder i Tromsø. Flere ganger skal han ha avfyrt skudd ved to skoler i Tromsø om natta.

Hjemme hos mannen er det beslaglagt betydelig mengder ammunisjon, samt en halvautomatisk hagle, og to revolvere.

Truet med å skyte flere ganger

Den 30 år gamle mannen er siktet for å ha fremsatt trusler på legevakta, men også da han var innlagt på Åsgård sykehus kom han med nye trusler om å skyte mot uskyldige mennesker.

Han er siktet for å ha kommet med trusler om å rømme fra Åsgård. For deretter å stjele nye våpen for å gå ut på gata og skremme andre dersom han ikke ble varetektsfengslet.

Mannen var ikke til stede i torsdagens fengslingsmøte. Retten mener det er sannsynlig at mannen kan være en fare for samfunnet dersom han løslates nå. Mannen har også selv forklart at han kan løsne flere skudd om han ikke får behandling hos helsevesenet.