Hopp til innhold

Fornøyd med årets festival

Festivalsjefen rørt over alle de gode tilbakemeldingene etter årets Varangerfestival.

Kjell Magne Stålsett
Foto: Knut-Sverre Horn

Lørdag kveld tonet Varangerfestivalen 2009 ut, etter en forrykende konsert av norges soul-dronning Noora Noor.

– Bedre avslutning kunne vi ikke fått, det var en helt elektrisk stemning. Det var et band og en solist som fremsto som helstøpte artister. Det var en kjempeopplevelse, sier Fetsivalsjef Kjell Magne Stålsett.

Se bildene: Noora Noor på Varangerfestivalen 2009

Stålsett anslår at i underkant av 6000 personer var innom konsertene i løpet av de fire dagene konserten varte.

– Det var litt i overkant av det vi forventet, det var utrolig mye folk ved alle konsertscenene. Noen scener var mindre besøkt enn det vi hadde trodd på forhånd , men sånn er livet.

– Rørt over tilbakemeldingene

Stålsett sier at han har fått masse positive tilbakemeldinger, både fra publikum, artister og frivillige.

– Vi har surfet på en bølge av gode tilbakemeldinger gjennom hele uka. Jeg har rett og slett blitt rørt av alle de positive tilbakemeldingene vi har fått.

Flere festivalgjengere NRK har snakket med mener festivalen har blitt bedre og bedre for hvert år, noe Stålsett selvsagt er fornøyd med.

– Det viser at den jobben vi gjør, og den veien vi har valgt å gå er en rett vei. Vi bygger opp festivalen og tenker i tiårsperspektiv for å se hvordan festivalen kan bli bedre.

Boine inn på kort varsel

Mari Boine, Varangerfetivalen 2009

Mari Boine steppet inn på kort varsel.

Foto: Beth Mørch Pettersen / NRK

Selv om festivalsjefen er glad nå, var det ikke alt som gikk helt som det skulle. Kristin Asbjørnsen måtte avlyse sin konsert, men på kort varsel fikk de Mari Boine som erstatter.

– Heldigvis har vi et godt kontaktnett som vi bruker aktivt. Vi tok direkte kontakt med managementet til Mari Boine, og det tok en time og et kvarter så var det i orden.

Planlegger for neste år

Selv om Varangerfestivalen 2009 bare ble avsluttet for under et døgn siden, har Stålsett og de andre i festivalledelsen begynt å se fremover til neste års festival.

– Vi må først se litt på hvordan årets festival har gått med økonomi og det hele, men vi har alt et par navn på blokka, og noen kontakter er blitt tatt.

Hvordan skal dere toppe årets festival?

– Det er et godt spørsmål, vi lurer vel litt på det samme, ler en glad festivalsjef.