Finnmarksløpet har skapt hundefeber året rundt – snart 10.000 hundebilder

Emneknaggen #NRKbjeff ble lagd for å få hundebilder i forbindelse med Finnmarksløpet om vinteren. Nå strømmer bildene inn året rundt, og det nærmer seg 10.000 bilder.

NRKbjeff

9.794 bilder på Instagram er knagget med #NRKbjeff. Her er et av bidragene fra i sommer.

Foto: Skjermdump

– Selvfølgelig er det kjempestas. Det er ordentlig artig. Bilder har virkelig solgt Finnmarksløpet, det ser vi selv også, sier presse- og informasjonsansvarlig Trond Anton Andersen i Finnmarksløpet.

Siden starten for snart tre år siden har emneknaggen #NRKbjeff snart samlet 10.000 hundebilder. NRK lanserte emneknaggen for å få bilder fra tilskuere, hundeelskere og deltakere i forbindelse med den årlige sledehundkonkurransen Finnmarksløpet.

– Hundefolk er entusiaster

Men emneknaggen brukes ikke bare under løpet – heller ikke bare om vinteren. Det strømmer nemlig inn med hundebilder året rundt.

– Det viser først og fremst at hundefolk er entusiaster som liker å dele opplevelsene sine med andre, sier NRKs spesialrådgiver i sosiale medier, Ingeborg Volan.

Per lørdag 3. oktober hadde #NRKbjeff samlet 9.794 bilder.

– 10.000 er et imponerende tall, gitt at temaet i utgangspunktet er litt smalt, fortsetter hun.

– Har løftet interessen

Ifølge Trond Anton Andersen i Finnmarksløpet er #NRKbjeff et eksempel på hvordan Finnmarksløpet og NRK sammen har klart å løfte interessen for trekkhundløpet.

– Samarbeidet vi har med NRK både lokalt og riks er veldig bra og noe vi er stolte over. Vi vet at mange av NRKs medarbeidere gleder seg til konkurranseuka, akkurat slik som oss. De bildene som tas og spres i sosiale medier begynner å leve sitt eget liv. Det artige nå er at alle har muligheten til å ta gode bilder, med kamera på mobiltelefonen, sier han.

Påmeldingen for 2016 har startet

Neste års konkurranse starter 5. mars, litt tidligere enn vanlig, på grunn av tidlig påske. Påmeldingen ble åpnet allerede 1. oktober i år.

– Vi har fått trykk i påmeldingene allerede, og ser konturene av hvordan 2016 blir. Det er bra med påmeldinger, men ikke like mange som i fjor. Da var det dog verdensmesterskap. Vi har mange spennende navn på lista, frister Andersen.

– For vår del er mai, juni, juli og august stille måneder. Men nå som vi har passert oktober, er det i gang igjen. Deltakerne ringer, kulda begynner å rive i nesen og vi ser snø på Halddetoppen, sier Andersen.

Se alle hundebildene her:

Laster innhold, vennligst vent..