Hopp til innhold

Fikk bank i tørrfiskduell

Tørrfiskbanking avgjorde duellen i «Skårungen».

Tørrfiskbanking i Skårungen

Veronica Evjen og Susanne Winther møttes i duell i den tredje episoden av «Skårungen».

Foto: NRK

I episode tre av «Skårungen» var tørrfisk tema. I den individuelle konkurransen skulle deltakerne knyte sperregarn, der den på hvert lag som hadde knytt flest godkjente knuter på 10 minutter gikk videre til finalen. I finalen kjempa tre deltakere om hvem som greide å henge flest fisk på hjell. Nok en gang var det Mathias Svoren som var sterkest, og for tredje gang på rad sikra han seg fredning.

«M/K Skreien» vant

I lagkonkurransen skulle de tre lagene lage mat basert på tørrfisk. Her var det «M/K Skreien» som gikk av med seieren, og skipperne på «Sandfjordjenta» og «Sivertsen Jr.» måtte dermed sende hver sin skårunge ut i duell.

Duellen denne gangen var banking av tørrfisk. Veronica Evjen mot Susanne Winther. Og det ble en nokså overlegen seier til Veronica fra Røst.

Se duellen med tørrfiskbanking

– Fisken var stiv som en stokk. Jeg tok det rolig, og håpa alt kjøttet skulle ramle ut etter hvert. Det skjedde ikke. Det er trist å måtte forlate, men Veronica er tørrfiskdronninga fra Røst. Jeg er imponert over henne, sier Susanne Winther i det det er klart at det er hun som må forlate «Skårungen».

Tidligere har Kaia Urdahl og Daniel Løken røket ut av serien.

Dermed består lag «Sivertsen Jr.» nå av kun to deltakere, Nina Bull-Engelstad og Oddmund Hansen.

– Vi var tre, nå er vi bare to som skal kjempe mot lag som har både tre og fire deltakere. Det blir tøft, men vi gir ikke opp, sier Oddmund Hansen.

Her kan du se «Skårungen»