Hopp til innhold

Fiskeeventyret over for Nina – guttefinale i «Skårungen»

Hun kjempa og kjempa alene, men i semifinalen var det slutt for Nina Bull-Engelstad.

Nina Bull-Engelstad

Nina Bull-Engelstad røk ut i semifinalen i «Skårungen».

Foto: Jørn Resvoll / NRK

Fire deltakere kjempa om tre finaleplasser. Etter at Harald Sakarias Brøvik Hansen og Mathias Hole Svoren først hadde sikra seg finaleplass, sto den siste plassen mellom Ole Stavdal Vikenes og Nina Bull-Engelstad.

I duellen - som denne gangen var en quiz - fikk Ole ett poeng mer enn Nina, og stakk dermed av med den siste finaleplassen.

Her kan du se semifinalen i «Skårungen»

– Jeg visste det kom til å bli tøft i duell med Ole, han er god på teori. Men jeg synes det gikk overraskende bra, jeg hadde frykta at det skulle gå verre. Men Ole ble for sterk til slutt, dessverre.

– Det er rart å vite at jeg ikke skal våkne opp i rorbua og gå ut sammen med de andre deltakerne, det har ikke gått opp for meg ennå. Men jeg har lært at jeg kan hvis jeg vil, og at man kan lære mye av bare å spørre masse. Det kommer til nytte en gang.

Nina Bull-Engelstad

Quiz med fiskesmaking avgjorde hvem som fikk den siste finaleplassen.

Foto: Jørn Resvoll / NRK

Skipper Geir Sivertsen var stolt av skårungen Nina, selv om det ikke ble finale.

– Nina hadde fortjent en plass i finalen, men det holdt dessverre ikke. Hun har all grunn til å være fornøyd med det hun har prestert. Hun har lært mye på kort tid, og de siste ukene har hun vært helt alene. Vi har hatt mye uflaks og marginene mot oss

Ole, Harald og Mathias til finalen

Ole Stavdal Vikenes møter nå Harald Sakarias Brøvik Hansen og Mathias Hole Svoren i finalen, som sendes på NRK1 mandag kveld klokka 19.45.

– Jeg tror jeg stiller ganske likt med de to andre i finalen. Mathias og jeg er ganske lik på kunnskap, han er fysisk sterkere enn meg. Men jeg er nok raskere enn Mathias. Harald er ekstremt smart, i kunnskap vinner nok han.

Her kan du se de ni første episodene av «Skårungen»