Fant grønne pommes frites i Rema 1000 produkt: – Beklager avviket

Gjentatte ganger har Korina Heggen funnet grønne potetbiter i Rema 1000 sin frosne pommes frites. Nå tviler hun på kvaliteten til kjedens eget merke.

Pommes frittes

Denne pommes frites posen får Rema 1000 kunde Korina Heggen, til å tvile på kvaliteten til de rimelige produktene hos kjeden.

Foto: Privat

NRK skrev nylig om grønne poteter i butikkhyllene. Når poteter blir utsatt for lys og varme blir den grønn og utvikler giftstoffet solanin, som er farlig i store mengder.

– Vi har tidligere kjøpt Hoff sine frosne pommes frites og har ikke opplevd å få grønne biter før, men det har skjedd gjentatte ganger etter at vi begynte å kjøpe dette produktet, sier Korina Heggen.

Tviler på kvaliteten

Nå vurderer hun å slutte å kjøpe det rimelige produktet fra Rema 1000 sitt eget merke.

– Man begynner å lure på hvorfor det er billig. Er det fordi de bruker rester og blander det med gode poteter, i håp om at kunden ikke merker det? Man får en dårlig følelse, sier Heggen.

Korina Heggen

Korina Heggen vurderer å slutte å kjøpe Rema 1000 sine frosne pommes frites etter funn av dårlige poteter.

Foto: Frank Heggen

Heggen har selv lagt merke til de grønne bitene og plukket de bort før steking. Hun tror ikke alle har tid til det, eller er klar over at grønnfargen er et dårlig tegn.

– Når man kjøper disse frosne produktene så er man i farta, og er ute etter noe kjapt å lage til familien. Selv om man betaler en hyggelig pris, skal det ikke være dårlig kvalitet.

Rema 1000 beklager avvik

Kommunikasjonsdirektør Mette Fossum, i Rema 1000, skriver i en e-post til NRK at det ikke skal forekomme grønne poteter i deres produksjon.

Pommes frites

Heggen reager på at hun gjentatte ganger har funnet biter med tydelig grønnskjær.

Foto: Privat

– Dette kontrolleres og sorteres både manuelt og optisk. I tillegg jobber vår leverandør Hoff aktivt med bonden for å unngå dette. Vi beklager på det sterkeste at det har skjedd et avvik, og vi følger saken opp med vår leverandør, skriver Fossum.

Kun bekymringsfullt i store mengder

Forsker, Eldrid Lein Molteberg hos Norsk institutt for bioøkonomi, sier man ikke trenger å bekymre seg hvis man får i seg noen grønne biter her og der:

– Det utgjør ingen helsefare. Det som er bekymringsfullt er når folk kjøper en kilo grønne poteter og spiser mange. Da kan man få vondt i magen.

Eldrid Lein Molteberg med et knippe potetplanter

Eldrid Lein Molteberg.

Foto: Mai Onsrud / Bioforsk

At grønne potetbiter går gjennom sorteringssystemet hos en produsent er ikke der problemet ligger, mener Molteberg.

– Det viktigste er at butikkansatte blir bevisste på at poteter ikke tåler for mye lys eller varme, og tar tydelige grønne poteter ut av butikken.

Selv om det er viktig å være oppmerksom og unngå grønne poteter, mener Molteberg at det ikke er grunn til panikk.

– Jeg er redd for at potetfokuset skal føre til hysteri. Dette er ikke så farlig, avslutter hun.