Enmannsorkesteret Andreas

Dersom man ikke har et kor tilgjengelig for årets julehilsen, kan man alltids gjøre som Andreas Fliflet.

Enmannsorkester

Andreas Fliflet feirer jul i Argentina i år, men har sendt en video til venner og familie der man ser 15 versjoner av ham fremføre Adeste Fideles.

Andreas Fliflet har laget en noe annerledes julehilsen til slekt og venner. I videoen ser vi et kor og en perkusjonsgruppe bestående av 15 personer. Alle disse er Fliflet selv.

Se videoen!

Annerledes julehilsen

– Det går i utgangspunktet ut på at man filmer seg selv en mengde ganger, og klipper det sammen til et bilde etterpå, sier han.

Han forklarer at fremgangsmåten kan ligne på metodene værmeldingen bruker.

– Det er vel samme prinsipp som på værmeldingene, der det ser ut som at de står foran et digert kart. Det gjør de jo ikke, de står foran en blå eller grønn skjerm, og så fjerner man rett og slett bakgrunnsfargen, og da kan man sette inn hvilket bakgrunnsbilde man vil.

Mye småpirk

– Det er nesten borderline diagnoseforetak dette her, sier han humoristisk på spørsmål om det tar lang tid.

Han arbeider nå som førsteamanuensis ved Musikkonservatoriet i Tromsø, og driver lydinnspilling og plateproduksjon via Hammerfestfirmaet Andreas Fliflet Musikkproduksjon.

– Jeg kan jo lyd, men ikke video, så jeg bruker veldig lang tid på å fikse feil i etterkant når jeg prøver å lime dette sammen for at det skal se noenlunde plausibelt ut, sier han.

Andreas Fliflet

Andreas Fliflet har god erfaring med lyd, men forteller at videobiten er en utfordring.

Foto: Allan Klo

Dagevis med arbeid

Fliflet forteller at han satt sammen dette på en reise til Argentina. Han feirer jul ved foten av Andesfjellene.

– Herfra til Argentina er vel omtrent 60 timers reisetid, og mesteparten av den tiden gikk til å pusle på noen skikkelige geek-detaljer på dette.

Han sier at det er videoredigeringen som tar tid.

– Det tar mye lengre tid å fikse på ting i etterkant. Det å spille inn tingene med instrumentene er jo gjort før lunsj, men å forsøke og rette opp tabbene som man gjør i videoen tar flere dager.

Har du fått mye respons på videoen?

– Tja. Jo. Jeg sender det jo i hovedsak ut som personlige julehilsen, så det er jo ikke så stort volum på folk som ser det. Kanskje det tar seg litt opp nå, avslutter han.

Nyheter fra Troms og Finnmark

Sveinung Åsali Nordnytt

Sveinung Åsali gir deg nyhetene fra Troms og Finnmark

Sveinung Åsali gir deg nyhetene fra Troms og Finnmark