Død person funnet i Alta kommune

Politiet bekrefter at en person er funnet omkommet i fjæra ved Lokkarfjorden i Alta kommune. Politiet kjenner ikke til andre savnede personer i området enn Jan Tore Reiersen, som har vært savnet siden 1. mai.

Redningsskøyta Vekteren

Redningskøyta Vekteren var i dag med på å frakte den omkomne.

Den døde ble funnet av frivillig mannskap som på privat initiativ var ute og lette etter den savnende mannen. Politiet har fredag ettermiddag og kveld gjort undersøkelser på funnstedet og fraktet den omkomne til Alta.

Politiet fikk i dag melding klokka 13.30. Funnet ble gjort 13.00 i dag, opplyser politiet.

– Siden vedkommende ikke er identifisert kan vi ikke si med sikkerhet om det er den savnede Jan Tore Reiersen, som har vært savnet siden 1. mai i samme område. Men vi kan bekrefte at vi ser funnet i sammenheng med den savnende, opplyser lensmann i Alta, Svein Tore Nilsen.

Avdøde er ikke identifisert. Den omkomne vil bli sendt til til UNN i Tromsø for obduksjon og fastslå identitet. Når resultatet vil være klart er foreløpig usikkert, opplyser politiet.

Det har vært en stor leteaksjon etter Jan Tore Reiersen. På det meste var 11 fartøy med i letingen. En av Sjøforsvarets ubåter, KNM Uredd deltok i letingen. Det samme gjorde også en fjernstyrt undervannsrobot.