Død mann kan være fra Nederland

Den antatte padleren som ble funnet drivende død i havet ved Magerøya er trolig en utenlandsk turist.

Helnes fyr, Magerøya, Nordkapp

På vesten til den omkomne var det festet en GPS-sender som indikerer at han har beveget seg fra Øst-Finnmark. Der skal det ha vært observert en person som stemmer med beskrivelsen av den omkomnne. Identiteten sjekkes nå av Kripos og Interpol.

Foto: NRK Kart

– Ut fra språket som var satt på GPS-en har vi god grunn til å tro at mannen snakket nederlandsk, sier operasjonsleder ved Vest-Finnmark politidistrikt, Tommy Flåten.

GPS-en var festet til mannen, da han torsdag morgen ble funnet av fiskebåt, i havet nordøst av Helnes fyr på Magerøya i Nordkapp kommune.

Politiet har derfor god grunn til å tro at han er fra et av de såkalte Benelux-landene, eller et annet land der nederlandsk snakkes.

– Ut fra sporingen på GPS-en har vi lokalisert at han har vært i Øst-Finnmark. Gjennom bistand derfra har vi fått tips om at det har vært en person der som kan stemme med beskrivelsen av den døde mannen, forteller Flåten.

Dermed har politiet fått et navn som kan stemme med den antatte kajakkpadlerens identitet. Det sjekkes nå opp via Kripos og Interpol og mannens antatte hjemlands myndigheter.

– Vi regner med at vi i løpet av dagen kan få en tilbakemelding på mannens identitet, sier Flåten.

Operasjonslederen forteller at de er rimelig sikre på at mannen var turist på kajakktur. At han hadde en GPS med aktivt sporingsutstyr gjør etterretningsarbeidet enklere for politiet.

– Dette er jo en tragedie i seg selv, men at vi kan få varslet de pårørende raskere er vi svært glade for.

Mannen er nå sendt til Tromsø for obduksjon. Mannens kajakk er foreløpig ikke lokalisert.