Det ligger an til ny deltakersuksess for MSM

Også det 28. Midnight Sun Marathon ser ut til å bli en stor løpsfest for både mosjonister og proffer.

Folk på vei i mål etter MSM

Løpere på vei i mål etter mila i MSM i 2014.

Foto: Petter Strøm / NRK

Fredag var det stor aktivitet på rådhuset i Tromsø, hvor arrangørene bak Midnight Sun Marathon rigget opp for startnummerutdeling. Lørdag arrangeres nemlig den 28. utgaven av Midnight Sun Marathon i Tromsø.

For etter at ordføreren har foretatt den offisielle åpningen, kan det bli stor pågang.

– De som skal delta, bør være tidlig ute. Også for å melde seg på om de ikke har gjort det enda. Vi har fortsatt god plass på enkelte distanser, selv om noen distanser begynner å nærme seg maksgrensen, sier daglig leder Nils I. Hætta Midnight Sun Marathon.

Foreløpig ser årets løp ut til å kunne bli nok en suksess. Men fortsatt er det usikkert om grensen på 6.000 deltakere brytes. I fjor var tallet 5.973 påmeldte.

– Teoretisk sett kan det bli over 6.000, men jeg tror vel kanskje at vi blir liggende like under 6.000 på samme måten som i fjor, sier Hætta.

På halvmaratondistansen har arrangørene allerede satt deltakerrekord.

(Artikkelen fortsetter under)

Nils I. Hætta

Daglig leder Nils I. Hætta Midnight Sun Marathon dagen før årets løp går av stabelen.

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

85 % fra utlandet

At mange kommer langveis fra for å delta på løpet, er ingen nyhet. I år er det flere enn 2.000 påmeldte som kommer fra utlandet, forteller Hætta.

– Spesielt på maratondistansen, der er det vel om lag 85 % fra utlandet.

En bekymring for løpet har vært stor byggeaktivitet i Tromsø sentrum. Her har det vært stor graveaktivitet i mange sentrale gater, men Hætta skryter av jobben kommunen har gjort med å få gatene klare til lørdag.

– De har tilrettelagt veldig bra, så der er det fullt mulig å løpe gjennom traseen som har vært gravd opp i 14 dager. De har gjort en fantastisk jobb i løpet av natta.

Nyheter fra Troms og Finnmark

Sveinung Åsali

Se Nordnytt med Sveinung Åsali