Dennis reddet av brann- og redningskorpset: – Trodde vi måtte ta livet av han

Alta Brann- og redningskorps ble redningen da den kinesiske nakenhunden Dennis, falt ned i en sprekk etter en fjelltur på Komsa i Alta, søndag formiddag.

Dennis reddes

Her reddes Dennis av Alta Brann- og redningskorps

Etter å ha sittet fastklemt i flere timer var han både kald og forkommen.

– Han har jo ikke pels så han var bra kald, han er også full av skrubbsår, og så halter han litt på en fot. Man kan si han litt «pjusk», sier matmor Wenche Holm Strifeldt.

Dennis kinesisk nakenhund

Dennis var litt «pjusk» etter å ha sittet fastklemt i fjellsprekken. Kald, full av skrubbsår, og litt halt på en fot.

Foto: Gøran Mathisen

Ble borte på tur hjem

Det var under en fjelltur til den populære Komsa-toppen, uhellet inntraff. Wenche og Dennis var på søndagstur. Da de skulle hjem igjen forsvant han.

– Han gikk bak meg, men plutselig var han borte. Jeg tenkte vi kanskje gikk en vei han ikke tør å gå, for da bruker han å finne seg nye veier. Jeg ropte på han, uten resultat. Da tenkte jeg han hadde løpt hjem, for han kan veien, sier hun.

Men da Wenche kom hjem var det ingen Dennis der, dermed måtte hun returnere til Komsa-toppen.

– Da jeg kom nesten opp til Komsa hørte jeg en hund som hylte noe fryktelig, og jeg tenkte: – Det der må jo være han Benny, nå sitter han fast en plass.

Dennis kinesisk nakenhund

Slik ser Dennis ut når han er i form.

Foto: Privat

Matolke og stropper

Og hun hadde helt rett, i en sprekk i fjellet satt han fast med hodet, resten av kroppen hang litt lenger ned i sprekken.

– Han satt skikkelig fast, så jeg trodde først jeg måtte ringe veterinæren og bare få gitt han ei sprøyte. Rett og slett ta livet av han.

Men etter at søsteren foreslo å ringe Brann- og redningstjenesten i Alta skulle alt løse seg. Fire mann stilte opp med nødvendig utstyr, ledet av brannkonstabel Gøran Mathisen.

– Han satt skikkelig fast, sier Gøran Mathisen, så vi startet med å få stropper under han, så helte vi matolje ned i sprekken. Det var en liten hund, så vi var redd for å skade han, men etter litt vrikking så løsnet han til slutt.

Gøran Mathisen, Jon Eirik Boine, Bjørnar Boberg og Andreas Nilsen

Det var denne gjengen fra Alta Brann- og redningskorps som reddet Dennis. Fra venstre: Gøran Mathisen, John Eirik Boine, Bjørnar Boberg og Andreas Nilsen.

Foto: Privat

Hvordan er det å få slike oppdrag?

– Dette var litt spesielt, men vi får alle mulige slags oppdrag. Det er veldig hyggelig når det går bra, det ser man på reaksjonene på sosiale medier også. Det er mange som har reagert positivt på redningsaksjonen.

Alta Brann- og redningskorps

Alta Brann- og redningskorps har fått mange positive tilbakemeldinger på facebook.

Matmor Wenche er også storfornøyd med innsatsen til brannkonstablene.

– De var skikkelig dyktige. Og jeg som ikke visste man kunne bruke brannmannskaper til slike oppdrag, ler hun.