Hopp til innhold

Bygd uten fasttelefon i to måneder

Informasjonssjefen i Telenor beklager at det har tatt så lang tid å få ordnet opp i problemet. – Dette er kritisk mener fylkesutvalget.

Saraby, Kvalsund kommune

I nesten to måneder har beboere i Saraby i Kvalsund kommune vært uten fasttelefon. Bygda som verken har internett, eller mobildekning fra før, bruker fasttelefonen som eneste beredskap.

– Jeg vet ikke hva som skjer. De sier de skal komme, og de har sagt «ja, nå kommer vi», men det har gått så mange uker nå at vi har gitt opp, sier Ingrid Sandberg fortvilet. Hun er en av beboerne som er rammet. Når NRK kontakter henne kan man tydelig høre at telefonlinjen ikke er som den skal.

NRKs journalist forsøker å kontakte Ingrid Sandberg i Saraby i Kvalsund.

Mener situasjonen er kritisk

Johnny Ingebrigtsen (SV) i fylkesutvalget mener situasjonen er kritisk for beboerne i Saraby.

Johnny Ingebrigtsen

Johnny Ingebrigtsen mener situasjon

Foto: Erik Lieungh / NRK

– Det her handler om tryggheten til folket ute i distriktet. Jeg kommer til å ta det her opp, for vi må gjøre noe med det, sier Ingebrigtsen.

Beklager situasjonen

Informasjonssjef i Telenor Per Meling beklager at det har tatt så lang tid. Han forteller at været har vært for dårlig og at det har vært vanskelig å få tak i ledige reperatører

– Det er sterkt beklagelig at de har vært uten telefon så veldig lenge. Det har vært to årsaker til at dette har tatt veldig lang tid, og det ene er værsituasjonen, og det andre er å få entrepenører på plass, sier Meling.

Han legger også til at det har vært veldig mye feil, etter uværet «Ole».

Per Aril Meling, informasjonssjef Telenor

Informasjonssjef i Telenor, Per Aril Meling, beklager at Saraby har hatt fasttelefon på to måneder.

Foto: Richardsen, Tor / SCANPIX

– Noen må ta ansvar

Ingebrigtsen mener så lange forsinkelser på utbedring, ustabilt fastnett og dårlige linjer er helt uakseptabelt. Og at sikkerheten til dem som bor i rammede områder blir helt fraværende.

– Dette her er helt uakseptabelt. Sikkerhet og trygghet for folket ute i distriktet er helt fraværende her. Noen må ta ansvar og noen må si ifra. Sånn her skal vi ikke ha det, og slik skal ikke folkene rundt om i distriktene ha det, sier Ingebrigtsen.