Hopp til innhold

Investerer egne millioner i charterfly til Alta

Reiselivet i Nord-Norge venter utålmodig på et eget flycharterfond for å trekke flere turister til landsdelen. Reiselivsbedriften Sorrisniva har ikke tid å vente.

Charter til Sorrisniva

Turismebedriften Sorrisniva AS har investert fire millioner kroner på charterflyavganger fra London til Alta.

Om kort tid starter byggingen av et nytt ishotell hos Sorrisniva. Der skal det bo engelske turister som bedriften sjøl flyr inn fra London. Selskapet satser millioner av egne penger på å fly inn engelske turister til Alta allerede i vinter.

– Det er snakk om fire millioner som vi skal ut med, for å få dette til, sier Tor Kjetil Wisløff, daglig leder i Sorrisniva AS.

Tar all risiko selv

Tor Kjetil Wisløff

Daglig leder i Sorrisniva AS, Tor Kjetil Wisløff, er skuffet over at Fylkestinget har utsatt avgjørelsen om et charterflyfond.

Foto: Rune Berg

Sorrisniva har skrevet kontrakt på 18 charterflyvninger med selskapet Fly Nonstop. Dersom setene ikke fylles opp, må bedriften bære hele ansvaret selv.

– Jeg kan våkne midt på natta, og tenke – oi, hva er det jeg har gjort. Men så tenker jeg som så at dette er gjennomførbart, og dette må vi kunne få til, for det er muligheter, sier Wisløff.

Utsatt i fylkeskommunen

I tre år har NHO-reiseliv ledet et arbeid med å få på plass et charterflyfond for Nord-Norge. Troms og Nordland fylkeskommuner har sagt ja til å bidra med finansiering. I Finnmark venter man enda på fylkeskommunen.

Men det er fortsatt usikkert hvordan man skal finne penger til et slikt fond. I dagens Fylkesting, ble saken utsatt.

Fylkesordførere Runar Sjåstad mener likevel det er politisk vilje til å få til et charterfond, og sier man leter etter en løsning

– Vi mener det er et uutløst potensial innenfor denne næringa, sier han til NRK.